Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací
Přinést lidem to, co se v Česku na sklonku totality nedalo koupit, a také léčit zákeřnou nemoc zdravými potravinami. To jsou dva impulzy, které stály na startu značky Natural Jihlava. Za 27 let existence firmy jsme do svého portfolia zařadili více než 10 000 zdravých potravin.
Zaměřují se se na výrobu stravy pro ty, kteří mají ze zdravotních důvodů zvýšené požadavky na skladbu potravin. Vyhledávají je také vyznavači zdravého životního stylu. V jejich výrobně na rozhraní Čech a Moravy ve městě Jihlavě vytvářejí produkty z oblasti makrobiotické, racionální a bezlepkové stravy. Jejich výroba čítá bezlepkovou a celozrnnou pekárnu, dražovnu, velkoobchodní sklad a balírny.
Nehledí prvořadě na cenu, ale jejich prioritou je kvalita potravin. Vytvořili stovky originálních receptur, které dokázali uvést na trh i s patřičnými certifikáty a atesty. Jako jedni z mála mají například oddělenou balírnu na bezlepkové potraviny. Důsledně dodržují podmínky všech úřadů i atestací.
Kromě omezeného sortimentu dostupného na našem webu můžete v klidu domova objednávat v jejich Tržnici a zboží se nechat dovést do naší prodejny v Říčanech.
Pohanka je skvělým zdrojem bílkovin. Navíc pohanka obsahuje rutin, který má příznivý vliv na lidský organismus. Pomáhá regeneraci jater, žil a cév. Dá se konzumovat samotná, jako příloha, nebo jako kaše. Pohanková kaše je velmi oblíbená jako snídaně. Díky pohance tak zahájíte den nejzdravěji jak mů...
GHÍ lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla, sádla - má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů - polévek, omáček. Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve st...
Psylium by do svého jídelníčku měli zařadit osoby trpící na zácpu i průjem. Díky svým vysokým absorpčním schopnostem a bobtnavosti, dokáže zpevňovat stolici. Na druhou stranu působí velice pozitivně na peristaltiku střev a následný hladký průchod stolice. Je vhodné pro vegany i celiaky. Složení: V...
Upravuje se snadno a rychle a můžeme ji konzumovat na sladko i slano. Je lehce stravitelná a nenadýmá. Můžeme jí přidat do polévek, pomazánek, rizota, sušenek, zapékat se zeleninou, se sýrem i s masem, uvařit z ní kaši nebo nákyp. Hodí se do zeleninových i ovocných salátů. Složení: zrno quinoa. V...
Využít vločky můžete při přípravě sekané nebo karbanátků z mletého masa. Ve vegetariánské verzi můžete pak z uvařené zeleniny a quinoa vloček připravit chutné placičky. Do těsta na chléb či jiné pečivo, do drobenky, sušenek, nepečeného cukroví, nádivek, paštik, a tak bychom pokračovali do nekonečna...
Jemná rýžová krupička je vyrobena z rýžové mouky vysoké kvality. Je přirozeně bezlepková, velice výživná a lehce stravitelná. Lze ji využít na přípravu dětské rýžové kaše, na pečení pečiva a sušenek, k vysypání pečících forem, na výrobu těstovin, nebo třeba k zahušťování. Složení: rýžová krupice z...
Černý sezam prospívá pleti a pomůže při stresu, uklidňuje a působí proti úzkosti, reguluje krevní tlak. Pravidelným pojídáním černého sezamu si vylepšíte mnohé zdravotní potíže. Denní doporučená dávka sezamových semínek je 1 lžička. Složení: SEZAM černý 100%. Výživové hodnoty: Energetická hodnot...
Sezam můžeme opražit na pánvi a posypat s ním saláty, uvařené hlavní jídlo, polévky, pečivo, ozdobit pomazánky, dezerty, kuličky, krémy, použít do těstíček na řízečky nebo tempeh, můžeme ho též vařit s obilovinami, použít do pečiva, buchet, koláčů a karbanátků. Složení: SEZAM loupaný 100%. Výživo...
Sezamové semínko je považováno za nejstarší koření na světě. Je výborným zdrojem organického vápníku, fosforu a hořčíku. Napomáhá např. při léčbě nemocí kostí a zlomenin. Semínka mají dobrý vliv na ledviny játra, slezinu - slinivku a plíce. Rozemletá semínka se používají na výrobu Tahini. Složení:...
sójová omáčka s tradiční chutí v bio kvalitě, používá se k dochucování pokrmů. Rozdíl mezi shoyu a tamari: Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale ...
Neobsahuje konzervační látky ani stabilizátory. Je využíván ke zdravému slazení, zahušťování, jako pojivo, k ochucování, jako částečná náhrada medu atd. Významné je jeho použití při výrobě dietetických přípravků a výrobků. Vhodný k výrobě cukrovinek a bonbónů. Složení: JEČMENNÝ slad, pitná voda. ...
Slunečnicová semínka jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu E a vitaminu B1. Jsou velmi bohatá na hořčík, železo, vápník a fosfor. Použití: mohou se používat na pečivo, chléb, do kaší, salátů a k dalšímu potravinářskému zpracování. Složení: semena slunečnice. Výživové hodnoty: Energetická ho...