Pečení a vaření
Tato kategorie zahrnuje ingredience a produkty určené pro pečení a vaření. Patří sem různé druhy mouky, cukrů, sypkých směsí pro přípravu dortů nebo perníků, droždí, oleje, octy, koření a mnoho dalšího. Produkty v této kategorii jsou vhodné pro profesionální i domácí pekaře a kuchaře, kteří chtějí vytvořit chutné a kvalitní pokrmy.
Nejprodávanější
37 položek celkem

57 Kč
Tento bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3...

56 Kč
Sušená třtinová šťáva panela je vlastně přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění melasy. Šťáva vytékající během drcení třtinových stvolů je zahušťována do úplného odpaření. Vzniklé valounky se přesívají přes jemná síta. Panela má jemnou konzistenci, díky které se hodí...

204 Kč
Co je vláknina psyllium? Psyllium je rozpustná vláknina, která se získává z vyčištěných obalů semen jitrocele indického (Plantago ovata). Ten roste v Iráku, Pákistánu, Austrálii a hlavně v Indii, kde je tato surovina nejkvalitnější. Právě odsud ji pro vás dovážíme. Jak ji správně užívat?

112 Kč
Na výrobu zavařenin. (želírující látka) Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové...

124 Kč
Doplněk stravy Psyllium je přírodní látka získaná ze semena indického jitrocele. S vodou nabobtnává a zvětšuje svůj objem. Vzniklý gel působí příznivě na střevní trakt. Dávkování: 2 x denně 1 - 3 čajové lžičky do vody, džusu, jogurtu, polévky apod. Děti od 3 let 1 čajovou lžičku denně....

104 Kč
Inulin je rozpustná vláknina získaná z kořene čekanky. Bílý prášek nasládlé chuti se snadno rozpouští v běžných nápojích. Vhodná kombinace je bylinkový nebo pravý čaj nebo džus. Nedoporučujeme jej míchat se sycenými nápoji. Můžete jej přidat do müsli, jogurtu či pudinku. Inulin v nezměněné...

22 Kč
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Balení 250 ks. Složení: agar. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 701kJ...

48 Kč
Zahušťovadlo rostlinného původu. Guarovou gumu najdete v mnoha výrobcích pod označením E412. Získává se ze semen guarových bobů, které se řadí mezi luštěniny. A ač má v názvu guma, tak vzhledem připomíná běžnou mouku. Guarová guma je rozpustná vláknina a má větší zahušťovací schopnost než...

33 Kč
Vhodný jako příloha, zavářka, do salátů, nebo jako rizoto. Složení: tepelně zpracovaná semolinová KRUPICE. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 1487kJ/343kcal Tuky 1,50g z toho nasycené mastné kyseliny 0,04g Sacharidy 70,00g z toho cukry 2,50g Vláknina Bílkoviny 12,00g Sůl 0g Balení: 250 g

99 Kč
Kuzu se získává z kořene rostliny Pueraria lobata – vinný keř, který původem pochází z Japonska. Použijte do polévek, omáček a pudinků, jimž dodává unikátní hladkou konzistenci. Návod k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do...