Nakličování
Nakličování je proces, při kterém se semena namočí ve vodě a nechají se klíčit. Výsledkem jsou naklíčená semena s vyšší nutriční hodnotou a lepší stravitelností. Naklíčená semena jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů, enzymů a antioxidantů. Často se používají jako součást zdravé stravy, například jako přísada do salátů, smoothies nebo jako samostatný snack. Nakličování je jednoduchý proces, který může být proveden doma a vyžaduje jen několik dní času a pár jednoduchých nástrojů.
Nejprodávanější
4 položek celkem
![Sonnentor Alfalfa BIO 120 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.bylinna-lekarna.cz/user/shop/detail/3562_sonnentor-alfalfa-bio-120--g.jpg?62e63fb4
)
82 Kč
Malí, ale šikovní drobečci plní živin. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život. Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se...
![Sonnentor Mungo BIO 120 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.bylinna-lekarna.cz/user/shop/detail/9922_sonnentor-mungo-bio-120--g.jpg?6401f346
)
82 Kč
Povznášející chuť mungo klíčků vychválíte až do nebes. Budou pro vaše jídlo nejen ozdobou, ale i zdrojem cenných živin. Naklíčené fazole mungo – někdy mylně označované jako sójové klíčky – se výborně hodí do salátů, polévek i asijských pokrmů WOK.Pro správný růst semínek jsme pro vás připravili...
![Sonnentor Rukola BIO 120 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.bylinna-lekarna.cz/user/shop/detail/3937_sonnentor-rukola-bio-120--g.jpg?62e6400b
)
104 Kč
Rukola nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě. Pikantní chuť klíčků rukoly využijete při přípravě masa, zeleniny, polévek a salátů.Pro správný růst semínek jsme pro vás připravili i...
![Sonnentor Řeřicha BIO 120 g](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.bylinna-lekarna.cz/user/shop/detail/10834_sonnentor-rericha-bio-120--g.jpg?65d37f3e
)
104 Kč
Zahradní řeřicha má původ v Persii a do Evropy ji přivezli Římané. Při jarní únavě je ideálním pomocníkem. Mladé lístky řeřichy mají výrazné aroma a s oblibou se používají jako přísada do salátů, majonéz, k sýrům a vajíčkám nebo k dozdobení chleba s máslem. Tyto malé rostliny zvládnete...