Koření
Nejprodávanější
97 položek celkem

397 Kč
Adventní sada koření vám odhalí 24 druhů jednodruhových koření nebo směsí. Můžete tak společně vařit, jíst, udělat si čas jeden na druhého a přitom společně ochutnat kus světa. Od sváteční pečeně přes perníky až po vánoční dezert. Inspirujte se k novým nápadům ve vaší kuchyni. S láskou k přírodě...

152 Kč
V Orientu se ví, že chuť kávy lze zpestřovat mnoha způsoby. V Aladinově koření do kávy se nachází směs z kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku, které v horké kávě uvolní své silné, sladké a citrónové aroma. Spolu s vanilkou nebo vanilkovým cukrem se výborně hodí na moučníky jako je...

82 Kč
Badyán se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se do sladkého pečiva a do kompotu. V čínské kuchyni se používá k přípravě sójové omáčky, pro přípravu polévek, dušeného masa a je...

60 Kč
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby nepřistál na vašem talíři. V současnosti jej pravidelně nalezneme v polévkách a ragout. Sladké balzámové aroma lístků podobné...

109 Kč
Česnek, dobromysl, bazalka a rozmarýn probouzejí vzpomínky na letní dovolenou v jižních zemích zalitých sluncem. Tato směs květů a koření je pikantně aromatická a zavede nás na pobřeží Gardasee, do vinic v Toskánsku nebo na pláže Jadranu. Její chuť ladí snad ke všem pokrmům: do zeleninových...

71 Kč
Galgán je skvělým kořením jihovýchodní Asie. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Má aroma připomínající zázvor a citron, je ale podstatně jemnější než zázvor. Díky Hildegardě se stal znovu známým i v Evropě, u nás se s oblibou používá jako náhražka pepře....

87 Kč
Tato semínka jsou známá také pod názvy zelená nebo holandská hořčice. V porovnání se semínky hořčice žluté jsou menší a pikantnější. Jejich domovem je středomoří a po krátkém orestování na oleji se uvolní jejich ořechové aroma. Pozor však na prudký žár, aby se nespálila. Skladování: Skladovat v...

76 Kč
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni,...

82 Kč
Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli. Stupeň ostrosti = 9. Můžete jej rozemlít nebo povařit celý lusk. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Hodí se do těstovinových omáček nebo pro přípravu marinád. Také dezerty mohou snést...

163 Kč
Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli. Špetka kardamomu na šálek horkého nápoje přinese sílu a vůni orientu. Kardamom lze použít také do perníků, pečiva a...

66 Kč
Čím je pro nás petržel, tím je v Asii nať koriandru. Zelené listy mají výrazné, sladko-bylinné aroma a výborně se vyjímají v thaiském curry, vietnamském Pho (nudlová polévka), ale také v peruánské Ceviche (syrová ryba s citronem a koriandrem). Nať koriandru se také díky svému aroma často používá...