Rýže a další obiloviny
Nejprodávanější
21 položek celkem

75 Kč
Amarant byl základní potravinou Inků a Aztéků a dnes je považovaný za plodinu budoucnosti. Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno kompletní spektrum esenciálních aminokyselin, a...

69 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou ušlechtilou vůni a chuť. Její dlouhá a úzká zrnka jsou po uvaření nadýchaná, sypká a pevná. Je velmi všestranná a svou chutí se skvěle hodí k mnoha pokrmům. Nedostižná je však jako příloha ke kořeněným indickým omáčkám. Pravá basmati rýže pochází výhradně z...

72 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou vůni a chuť. Její dlouhá a úzká zrnka jsou po uvaření nadýchaná, sypká a pevná. Basmati je velmi všestranná a skvěle se hodí k mnoha pokrmům, nedostižná je však jako příloha ke kořeněným indickým omáčkám. Natural rýže nebyla zbavena cenné vrchní slupičky a...

61 Kč
Indica je odrůda dlouhozrnné rýže a je po uvaření nadýchaná a sypká, zrna jsou pevná a voňavá. Používáme ji hlavně jako přílohu a jako základ smažené rýže se zeleninou či masem. Tento typ rýže je někdy mylně označován jako basmati rýže, ale o pravou basmati rýži se nejedná. Použití je však...

91 Kč
Jasmínová rýže při vaření uvolňuje charakteristickou jedinečnou vůni. Její dlouhá zrnka jsou po uvaření lehce lepkavá, ale pevná. Skvěle se hodí jako příloha k asijským pokrmům. Natural rýže nebyla zbavena cenné vrchní slupičky a klíčku a je nezastupitelnou součástí zdravé kuchyně a makrobiotiky...

79 Kč
Naše mléčná rýže je kulatozrnná rýže vypěstovaná v Itálii. Po uvaření je měkká a lehce lepkavá a hodí se jako příloha k omáčkám, do rýžových náplní, nákypů a jako zavářka do polévek. Jak název napovídá, vyrábíme z ní mléčnou rýži, mixované deserty a mletá se hodí k přípravě kaší. Základní...

28 Kč
obsahují: vitamíny B1, B2, selen, zinek, kyselinu pantotenovou, balastní látky. Jsou vhodnou přísadou do müsli, kaší, jogurtu, mletých mas, nádivek, žemlových knedlíků, pomazánek, salátů, jako zavářka do polévek, chlebových směsí, cukrářského a jiného pečiva. Při hubnutí 3 lžíce denně před...

36 Kč
Chutná po oříšcích a voní po obilí. Bulgur má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vlákninu vitamíny a minerály (fosfor, železo, hořčík) a jen zanedbatelné množství tuku. Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve...

44 Kč
Jáhly můžeme použít jako zahušťovadlo do omáček, zavářku do polévek, ingredienci do salátů nebo jako přílohu, kde může loupané proso alternovat těstoviny, čočku, brambory nebo rýži. Jáhly nemusí přílohu nutně nahrazovat, ale mohou ji i doplnit, jako v případě vaření rizota či bramborových...

27 Kč
Ovesné otruby pomáhají doplňovat vlákninu do stravy, která je složená převážně z rafinovaných potravin. Obsahují cenné minerální látky a také vitamíny, hlavně skupiny B. Ovesné otruby jsou kupodivu velice chutné i v suchém stavu a lze je s úspěchem vmíchat i do müsli a také do pečiva, kterému...

100 Kč
Pohanka je skvělým zdrojem bílkovin. Navíc pohanka obsahuje rutin, který má příznivý vliv na lidský organismus. Pomáhá regeneraci jater, žil a cév. Dá se konzumovat samotná, jako příloha, nebo jako kaše. Pohanková kaše je velmi oblíbená jako snídaně. Díky pohance tak zahájíte den nejzdravěji jak...

49 Kč
Pohanka je skvělým zdrojem bílkovin. Navíc pohanka obsahuje rutin, který má příznivý vliv na lidský organismus. Pomáhá regeneraci jater, žil a cév. Dá se konzumovat samotná, jako příloha, nebo jako kaše. Pohanková kaše je velmi oblíbená jako snídaně. Díky pohance tak zahájíte den nejzdravěji jak...