Luštěniny a obiloviny
Nejprodávanější
36 položek celkem

75 Kč
Amarant byl základní potravinou Inků a Aztéků a dnes je považovaný za plodinu budoucnosti. Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno kompletní spektrum esenciálních aminokyselin, a...

69 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou ušlechtilou vůni a chuť. Její dlouhá a úzká zrnka jsou po uvaření nadýchaná, sypká a pevná. Je velmi všestranná a svou chutí se skvěle hodí k mnoha pokrmům. Nedostižná je však jako příloha ke kořeněným indickým omáčkám. Pravá basmati rýže pochází výhradně z...

72 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou vůni a chuť. Její dlouhá a úzká zrnka jsou po uvaření nadýchaná, sypká a pevná. Basmati je velmi všestranná a skvěle se hodí k mnoha pokrmům, nedostižná je však jako příloha ke kořeněným indickým omáčkám. Natural rýže nebyla zbavena cenné vrchní slupičky a...

61 Kč
Indica je odrůda dlouhozrnné rýže a je po uvaření nadýchaná a sypká, zrna jsou pevná a voňavá. Používáme ji hlavně jako přílohu a jako základ smažené rýže se zeleninou či masem. Tento typ rýže je někdy mylně označován jako basmati rýže, ale o pravou basmati rýži se nejedná. Použití je však...

91 Kč
Jasmínová rýže při vaření uvolňuje charakteristickou jedinečnou vůni. Její dlouhá zrnka jsou po uvaření lehce lepkavá, ale pevná. Skvěle se hodí jako příloha k asijským pokrmům. Natural rýže nebyla zbavena cenné vrchní slupičky a klíčku a je nezastupitelnou součástí zdravé kuchyně a makrobiotiky...

79 Kč
Naše mléčná rýže je kulatozrnná rýže vypěstovaná v Itálii. Po uvaření je měkká a lehce lepkavá a hodí se jako příloha k omáčkám, do rýžových náplní, nákypů a jako zavářka do polévek. Jak název napovídá, vyrábíme z ní mléčnou rýži, mixované deserty a mletá se hodí k přípravě kaší. Základní...

54 Kč
Hraška umožňuje zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů, které přináší do pokrmu vyšší obsah vlákniny a důležitých minerálních látek. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou...

28 Kč
obsahují: vitamíny B1, B2, selen, zinek, kyselinu pantotenovou, balastní látky. Jsou vhodnou přísadou do müsli, kaší, jogurtu, mletých mas, nádivek, žemlových knedlíků, pomazánek, salátů, jako zavářka do polévek, chlebových směsí, cukrářského a jiného pečiva. Při hubnutí 3 lžíce denně před...

36 Kč
Chutná po oříšcích a voní po obilí. Bulgur má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vlákninu vitamíny a minerály (fosfor, železo, hořčík) a jen zanedbatelné množství tuku. Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve...

41 Kč
Bulgur lze použít všude tam, kde rýži. Jako příloha. Můžete jím dále nastavovat různé pomazánky, karbanátky, bramboráky, zapékat ho .. Oproti bílé rýži má více vitaminů, minerálů a nižší glykemický index. Složení: dlouhozrnná rýže 100%. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 1528kJ/365kcal...

79 Kč
Cizrnu neboli hrách římský patří do stejné skupiny luštěnin jako třeba fazole nebo čočka. Cizrna obsahuje téměř všechny vitamíny a minerální látky. Obsahuje velké množství železa, vápníku, draslíku, manganu a hořčíku. Navíc vyniká vysokým obsahem zdravých tuků a vlákniny. Cizrnu je nutno namáčet...

50 Kč
Černá čočka svými drobnými zrnky i barvou připomíná kaviár, má jemnou oříškovou chuť a vynikající nutriční profil. Tahle čočka určitě stojí za vyzkoušení! Skvěle se hodí do salátů, jako příloha k lososovi či drůbeži, výborně chutná s kořenovou zeleninou, vlašskými ořechy či v pomazánkách. ...