Jednodruhové koření, Strana 2
Nejprodávanější
24 položek celkem
Výpis produktů

56 Kč
Cinnamomum verum Do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Složení: celá kůra skořicovníku ceylonského Země původu: Srí Lanka Pokud máte zájem o větší množství koření (od 0,5 kg), kontaktujte nás e...

76 Kč
Cinnamomum verum Na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Složení: kůra skořicovníku ceylonského Země původu: Srí Lanka Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie ...

44 Kč
Thymus vulgaris K přípravě ryb, pečených a dušených mas. Složení: tymián nať drhnutý Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie suroviny je pouze ilustrační, skutečný vzhled se ...

71 Kč
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby nepřistál na vašem talíři. V současnosti jej pravidelně nalezneme v polévkách a ragout. Sladké balzámové aroma lístků podobné mušk...

196 Kč
Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli. Špetka kardamomu na šálek horkého nápoje přinese sílu a vůni orientu. Kardamom lze použít také do perníků, pečiva a někter...

76 Kč
Kurkuma – blahodárná síla barvy slunce. Její charakteristickou zlatožlutou barvu si dobře pamatují všichni, kteří ji po vaření chtěli umýt z rukou. Kurkuma dodá pokrmům nejen krásnou barvu, ale pro své cenné látky je prý velmi prospěšná pro organismus. Toto zemité koření známé jako nezbytná součást...

71 Kč
Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno, nebo druhé. Majoránka má podstatně jemnější vůni než oregano a taky chutná méně peprně a jemně nasládle. Její jemné aroma bá...

87 Kč
Už Indiáni obdivovali nové koření a přidávali jej i do čokolády. Jeho vůně je velmi výrazná a anglický název „Allspice – všekoření“ vypovídá o tom, že se v něm snoubí všechny chutě hřebíčku, skořice a muškátového oříšku i květu. Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, mari...

93 Kč
Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených těstovin, k rybě, rýžovým pokrmům a zelenině. Kvůli jeho ostrosti by měl být dávkován s obezřetností! Přesně víme, kde náš pepř ro...

76 Kč
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře harmonizuje také se všemi druhy sušeného ovoce. Báječným pokrmem, ve kterém vynikne, je sladký pokrm kuskus se sušeným ovoce...

44 Kč
Při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Složení: plod anýzu vonného Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie suroviny je...