Jednodruhové koření
Jednodruhová koření jsou sušené rostlinné aromatické přísady, které se používají k dochucení jídel. Patří sem například pepř, kmín, kurkuma, skořice a mnoho dalších. Každé koření má svůj charakteristický aroma a chuť a může být použito samostatně nebo ve směsi s dalšími kořením. Jednodruhová koření jsou často používána v tradiční kuchyni různých zemí a mají také řadu zdravotních výhod, jako například protizánětlivé a antioxidační účinky.
Nejprodávanější
52 položek celkem
47 Kč
Illicium verum Do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů. Složení: souplodí badyáníku Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie...
41 Kč
Ocimum basilicum Extra kvalita, zahradní pěstování! Do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty. Vhodná do fazolí a omáček. Složení: bazalka nať drhnutá Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez...
44 Kč
Laurus nobilis Do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Složení: list vavřínu Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie suroviny je...
59 Kč
Citrus limon Bez chemického ošetření. Do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Složení: chemicky neošetřená kůra citróníku Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie...
47 Kč
Allium sativum Pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Složení: cibule česneku kuchyňského Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie suroviny je...
48 Kč
Artemisia dracunculus Do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Složení: estragon list Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie...
52 Kč
Sinapis alba Pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Složení: hořčice bílá Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie suroviny je pouze ilustrační, skutečný...
40 Kč
Eugenia aromatica Do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Složení: hřebíček (poupata hřebíčkovce vonného) Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. ...
59 Kč
Capsicum frutescens Typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chilli drcené - středně pálivé Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie suroviny je pouze...
45 Kč
Capsicum frutescens Do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Složení: chilli papričky - kroužky Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez...
47 Kč
Juniperus communis Na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Složení: jalovec plod Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného. Fotografie suroviny je pouze ilustrační,...
66 Kč
Elettaria cardamomum Zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen. Složení: celé plody pravého kardamomu Tato...