Naše Bylinná lékárna - díl šestý

Květen je měsíc, kdy si sbíráme a sušíme nejvíce bylinek. Všechno je čerstvé, krásně zelené a voňavé. Sbírám si kontryhel – užasnou ženskou bylinku i hluchavku, která při sušení neskutečně zmenší svůj objem. I když ji používám většinou jen do směsí, potřebuji ji víc. Velice oblíbený mám v této době i meduňkovo mátový čaj, bylinky si natrhám na zahradě v poměru jedna ku jedné a za chvilku si vykouzlím chuťově vynikající nápoj.

BR0521Cweb

Návštěvy v této době vítám osvěžující studenou verzí s plátky citronu či limetky a ledem. V kuchyni ve velkém používáme všechny bylinky, které nám naše bylinková zahrádka v tuto roční dobu nabízí, jedničkou je rozmarýn. Všichni milujeme bylinková másla nebo rozmarýnové brambory!

V naší Bylinné lékárně nově nabízíme i keramické amfory na pěstování bylinek. Přijďte se inspirovat! Se zákazníky nyní častěji řešíme přírodní repelenty a ochranu proti klíšťatům a komárům, případně bylinky a tinktury, které nám uleví od štípanců a dalších nemocí. Přibývají rovněž dotazy k alergiím a potravinové intoleranci. Proto jsem se rozhodla věnovat dnešní článek přípravkům na alergie v podobě ajurvédských bylinných čajů, aneb pohled ajurvédy na řešení alergických projevů pomocí bylin.

Přijměte pozvání a přijďte se naladit na bylinné čaje a elixíry, které mají mnoholetou tradici nejen v léčbě alergií. Říká se, že možná víc pomáhají, než chutnají, ale i to je věc názoru. Není nad vlastní zkušenost!
 
Za Bylinnou lékárnu v Říčanech,
 
Jana Borovičková