Dokážete si představit Vánoce bez cukroví?

Pochutnat na cukroví v doporučeném množství si určitě můžete a nemusíte mít strach, že se ručička na váze pohne směrem nahoru. Typem vedle klasických receptů může být i cukroví z Low Carb stravování, kde je nastaveno nízké zastoupení sacharidů včetně cukrů a zvýšený podíl bílkovin, tuků a vlákniny. Pamatujte, že velikost porce, vždy rozhoduje!

Vánoce si tak můžete užít naplno i v průběhu hubnutí. Upečte si cukroví, které nejen chutná, ale především neohrozí vaše ženské křivky. Zkuste kokosovo-čokoládové kuličky bez lepku, které jsou hotové za pár minut.

obrazek1_by0qgqw
 
Postup:

Máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Čokoládu nastrouháme či rozmixujeme v robotu. Erythritol použijte moučkový, pokud nemáte, pomelte krystalky v mixéru na jemno. Do mísy si dáme všechny suroviny a vypracujeme z nich rukama stejnorodou hmotu. Dáme na 1 hodinu do lednice zatuhnout. Poté z hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je ve strouhaném kokosu či raw kakau. Hotové kuličky uchováváme v lednici v uzavíratelné nádobě.
 
Budete potřebovat:

150 gramů strouhaného kokosu
120 gramů vysokoprocentní čokolády s minimálně 85% kakaa
80 gramů másla
špetku vanilky
60 gramů erythritolu
1 lžíci mandlové mouky
1 lžíci plnotučného mléka či smetany nebo pro odvážné 1 lžíci bílého rumu
kokos či raw kakao na obalování
 
Mějte stále na paměti, že Low Carb stravování vás nezachrání, pokud nebudete ctít velikost porce cukroví, která je 3 až 5 kousků denně.

Těší se na Vás Ivana Kabelková, výživový poradce, Bylinná lékárna, Říčany

https://www.ivanakabelkova.cz/