Co jsou liposomální vitamíny?

U liposomální formy je vitamín vložen do malých váčků z tukových molekul nazývaných liposomy. Liposomy slouží jako ochranný obal pro vitamín. Snadněji a efektivněji tak vstupuje do buněk těla. Tento obal umožňuje vitamínu odolat žaludečním kyselinám a dalším trávicím enzymům, což zvyšuje jeho stabilitu. Liposomální vitamíny jsou snadno stravitelné a mají vysokou biologickou dostupnost, což znamená, že jsou snadno vstřebávány do krevního oběhu a transportovány do cílových tkání.

Liposomální vitamíny jsou relativně novým způsobem, jak zlepšit vstřebávání a účinnost vitamínů v těle. Liposomy jsou malé kapsle složené z fosfolipidů, které se používají k ochraně a přepravě vitamínů do těla. Tyto kapsle poskytují řadu výhod, které mohou pomoci zlepšit zdraví a pohodu.

Biotechnology Advancements and Their Implications in the Cosmetic Industry_ Part VII – Skin Management System by Dr_ Strauss

  1. Popis funkce

    Vitamíny jsou nezbytné pro normální funkci těla. Lidé, kteří trpí nedostatkem vitamínů, mají různé zdravotní problémy. Liposomální vitamíny mohou být užitečné pro lidi, kteří mají potíže s vstřebáváním vitamínů nebo kteří potřebují vyšší dávky vitamínů kvůli zdravotním problémům.
  2. Hlavní výhody

    Jednou z hlavních výhod liposomálních vitamínů je zlepšená účinnost. Liposomy chrání vitamíny před škodlivými vlivy, jako je kyselina žaludeční, a umožňují jim být přímo dodávány do buněk. To vede k většímu vstřebávání vitamínů a větší účinnosti při nižších dávkách.

  3. Jaké vitamíny jsou v této podobě k dispozici?

    Liposomální vitamíny jsou k dispozici ve formě doplňků stravy, ale jako každý doplněk stravy, je třeba je užívat s opatrností. Je důležité sledovat dávkování a konzultovat s lékařem nebo odborníkem na výživu, aby se minimalizovalo riziko předávkování.

    Liposomální technologie se užívá různé typy vitamínů a minerálů. Některé z nejčastěji užívaných liposomálních vitamínů zahrnují:

    1. Vitamín C: Liposomální vitamín C je nejčastěji užívaným typem liposomálního vitamínu. Vitamín C je silný antioxidant, který podporuje imunitní systém a zdraví kůže.
    2. Vitamín B12: Liposomální vitamín B12 může pomoci zlepšit energetickou hladinu a podporovat zdraví nervového systému.
    3. Vitamín D3: Liposomální vitamín D3 může být užitečný pro lidi, kteří trpí nedostatkem slunečního záření. Vitamín D3 pomáhá udržovat zdraví kostí a podporuje imunitní systém.
    4. Glutathion: Glutathion je antioxidant, který se přirozeně vyskytuje v těle. Liposomální glutathion může pomoci zlepšit detoxikaci těla a chránit buňky před poškozením.
    5. Kurkumin: Kurkumin je hlavní složkou koření kurkuma a je známý pro své protizánětlivé a antioxidantové vlastnosti. Liposomální kurkumin může pomoci zlepšit zdraví kloubů a snížit zánět v těle.
    6. Resveratrol: Resveratrol je přírodní antioxidant, který se nachází v hroznových semínkách, hroznech a vinné révě. Liposomální resveratrol může pomoci zlepšit zdraví srdce a snížit riziko rakoviny.

Suplementace liposomálními vitamíny je vždy důležité konzultovat se svým lékařem nebo odborníkem na výživu, aby se zajistilo bezpečné a efektivní užívání.

Celkově lze říci, že liposomální vitamíny představují užitečný způsob, jak zlepšit účinnost vitamínů v těle. 

Další informace o liposomech najdete na Wikipedia.

Liposomální vitamíny z naší nabídky

4477-1_ekolife-natura-liposomal-vitamin-c-500mg-100ml-pomeranc--lipozomalni-vitamin-c

Ekolife Natura Liposomal Vitamin C

Forma lipozomů navíc výrazně snižuje riziko gastrointestinálních potíží spojených s tradičním suplementací, což je bonus pro všechny věkové kategorie! Náš lipozomální transportní systém nabízí vysoce vstřebatelnou recepturu bez obsahu umělých sladidel, umělých barviv, nebo geneticky modifikovaných složek.

Koupit u nás na e-shopu

4474-1_ekolife-natura-liposomal-vitamin-k2-d3-60ml--lipozomalni-vitamin-d3

Ekolife Natura Liposomal Vitamin K2 + D3

Běžný vitamín K a vitamín D nemusí být absorbován v těle v dostatečném množství. To může to být způsobeno vlivem současně konzumovaných potravin nebo příliš rychlým odbouráním v těle. Náš prémiový produkt s obsahem bioaktivní formy vitamínů D (cholekalciferol) a K (menachinon MK7) ve formě originálních, tekutých lipozomů přinese do vašeho těla mnohem více prospěšných látek.

Koupit u nás na e-shopu


Článek pro vás připravila

Jana Borovičková, Bylinná lékárna Říčany