Červenec - čas na očistu krevního oběhu

Měsíc červenec nese vidinu krásných slunečných a hlavně teplých dní. Pobyty u vody a v přírodě jsem téměř nutnou součástí denního života. Sluníčko vychází brzy a vnáší do červencových dní tolik potřebné energie. Radost, snění, bezstarostnost, ale i žárlivost jsou emoce, které nás začínají více provázet v našich životech. V červenci je nejvíce ohrožen systém krevního oběhu.  Ten působí na všechny tělesné orgány, a to jako systém, který přivádí do buněk potřebné živiny, kyslík, hormony, enzymy, teplo, apod., tak i jako pohlcovač zplodin a nežádoucích látek, které odvádí do detoxikačních orgánů, jako jsou ledviny či kůže.

Bylinky na měsíc červenec

Jinan dvoulaločný

ginkgo-5136230_1920

Výborně podpoří krevní oběh, látky obsažené v jinanu zlepšují stav krevního řečiště, rozšiřují cévy a tepny, působí proti jejich praskání a zabraňují vzniku křečových žil. Pomáhá při ischemii (nedokrvení) dolních končetin, ale i při srdeční arytmii. Při jeho užívání krev lépe proudí a zásobuje všechny části těla kyslíkem a živinami.

Přeslička rolní

Je výborná na chudokrevnost. Je zdrojem křemíku, má výborné hojivé účinky a příznivě ovlivňuje pružnost a pevnost cévních stěn, vhodná při urologických obtížích, působí léčebně i preventivně proti močovým kamínkům a zánětům.

Skořice

cinnamon-3809537_1920

Působí proti krevním sraženinám, má schopnost omezit hladinu lipidů v krvi, které mohou způsobit poruchy mozku, srdeční choroby a podobně. Ve větších dávkách prospívá srdci. Podobné účinky na organismus má i kari koření. Skořice uklidňuje a dodává pozitivní energii, posiluje imunitní systém, snižuje cholesterol, reguluje hladinu cukru v krvi, podporuje léčbu cukrovky, působí jako přírodní antioxidant.

Kotvičník zemní

kotvicnik-zemni1

Spojujeme ho především s podporou mužské sexuality, rostlina kromě jiného také udržuje obsah železa v krvi, čistí krev a reguluje srážlivost krve.