Bylinkový ráj Sonnentor

Prohlídka společnosti Sonnentor nám natolik učarovala, že jsem se rozhodla Vám ji v následujícím článku představit blíže.
 
SONNENTOR se v České republice věnuje výrobě lahodných bio čajů a bio specialit s typickým logem slunce už téměř 30 let. Areál společnosti najdete na nejvyšším kopci malebné vinařské obce Čejkovice, a že jste na místě poznáte i se zavázanýma očima. Omamná vůně bylin a koření prosycuje vzduch všude kolem.
 
SONNENTOR je nejen firmou zpracovatelskou a výrobní, ale také oblíbeným turistickým cílem. V roce 2020 sem zavítalo více než 40 000 návštěvníků. Velké oblibě se těší zážitkové exkurze, během nichž mají zvídaví hosté možnost nahlédnout do zákulisí firmy a vidět místa, kde jsou byliny skladovány, zpracovávány, a nakonec i samotný proces výroby čajů.

BR-0921Cweb

Čaje Sonnentor na e-shopu

Součástí Bylinkového ráje je také čajový salon s kavárnou nazvaný Čas na čaj, prodejna s veškerým sortimentem firmy, který čítá asi 600 produktů v biokvalitě, Vyhlídka na výsluní a poznávací Bylinková zahrada sv. Hildegardy. Kouzlo bylinek si zde můžete vychutnat všemi smysly.
 
Součástí čajů SONNENTOR mohou být jen ty nejlepší bylinky a koření od českých i zahraničních biopěstitelů. V sortimentu firmy naleznete čaje bylinné, ovocné, kořeněné i černé nebo zelené. V nabídce je i řada produktů určená přímo dětem – Biorarášci®. Obsahuje sedm různých čajových směsí, poznávací sadu a také čaje pro nastávající a kojící maminky. Receptury jsou namíchány tak, aby dětem chutnaly i neslazené a mohly je popíjet po celý den. Chutnají výborně teplé i studené. Bylinky, ovoce a koření jsou do čajů Biorarášci ® pečlivě vybírány s ohledem na potřeby dětí již od dvou měsíců věku.
 
Byla by opravu škoda nechat si tento zážitek ujít. Vřele doporučujeme obzvláště pro rodiny s dětmi.
 
Za Bylinnou lékárnu v Říčanech
 
Jana Borovičková