2 x 7 důvodů proč používat aloe vera

O aloe vera

Aloe vera je rostlina, která se používá již po tisíce let pro své léčebné účinky a rovněž je využívána v dekorativní kosmetice. Pochází z Afriky a Arabského poloostrova, ale dnes se pěstuje po celém světě.

aloe vera v přírodě
 
Pěstování a péče o aloe vera je poměrně snadná, je to nenáročná a odolná rostlina. Potřebuje sluneční světlo a dobře propustnou půdu.
 
Aloe vera se používá v mnoha různých formách. Nejčastěji se používají gel a šťáva z listů. Gel se nachází uvnitř listů rostliny a obsahuje mnoho prospěšných látek, jako jsou polysacharidy, aminokyseliny, minerály a vitamíny. Šťáva se získává z vnějších listů rostliny a je také bohatá na vitamíny, minerály a další látky. 
 
Dále se Aloe vera využívá v kosmetice pro své hydratační, protizánětlivé a hojivé účinky na pokožku. Je součástí mnoha kosmetických produktů, jako jsou pleťové masky, krémy, šampony, kondicionéry a další. 
 
Doplňky stravy s aloe vera jsou také velmi populární, jelikož aloe vera obsahuje mnoho prospěšných látek, jako jsou polysacharidy, aminokyseliny a antioxidanty. Tyto doplňky stravy mohou pomoci při detoxikaci těla, snižování hladiny cholesterolu a podpoře imunitního systému.

listy aloe vera
 
Mezi další účinky aloe vera patří podpora hojení ran, snižování zánětů, podpora trávení a snižování hladiny cukru v krvi. Aloe vera se také používá k léčbě popálenin, vředů, ekzémů, akné a dalších kožních problémů. 
 
Aloe vera je tedy univerzální rostlina, která má široké využití. Pokud se rozhodnete používat aloe vera jako doplněk stravy nebo kosmetický produkt, ujistěte se, že používáte kvalitní produkty od spolehlivých výrobců.

7 důvodů proč zařadit do jídelníčku šťávu z aloe vera

  1. Podpora imunitního systému - Aloe vera obsahuje mnoho prospěšných látek, které mohou posílit imunitní systém a pomoci tělu odolat infekcím.
  2. Snížení hladiny cholesterolu - Výzkumy ukazují, že aloe vera může snižovat hladinu cholesterolu v krvi a tím snížit riziko srdečních onemocnění.
  3. Podpora trávení - Aloe vera obsahuje enzymy, které pomáhají trávit potravu a podporují zdraví trávicího traktu. Může také pomoci snížit příznaky trávicích obtíží, jako jsou nadýmání a zácpa.
  4. Detoxikace těla - Aloe vera má detoxikační účinky, které pomáhají tělu vyplavit toxiny a škodlivé látky.
  5. Snížení zánětů - Aloe vera má protizánětlivé účinky, což znamená, že může pomoci snížit záněty v těle, jako jsou například záněty kloubů.
  6. Podpora hojení ran - Aloe vera má hojivé účinky na pokožku,  může pomoci při hojení menších řezů a oděrek.
  7. Snížení hladiny cukru v krvi - studie ukazují, že aloe vera může pomoci snížit hladinu cukru v krvi, což mohou ocenit lidé s cukrovkou.

Naše doporučení vhodného doplňku stravy:

Aloe vera je výborný doplněk stravy. Pomáhá při zánětech, problémech s trávením

Bialoe - Přírodní štáva 99,17 % Aloe vera - 500 ml

Šťáva z aloe vera si díky šetrnému zpracování zachovává množství aktivních látek. Její každodenní konzumace posiluje imunitu a zlepšuje trávení.      

Bialoe šťáva obsahuje 99,17 % za studena stabilizované šťávy z aloe vera. Díky šetrnému zpracování si zachovává vlastnosti a aktivní složky této rostliny, která vyrůstá ve vulkanické půdě Kanárských ostrovů. Štáva tak zůstává bohatá na vitamíny, minerály a polysacharidy (obsahuje minimálně 1 700 mililitrů acemannanu na litr), příjemným bonusem je lehká vůně ananasu. Každá láhev obsahuje dva celé listy aloe vera. Zklidňuje podráždění sliznic a působí i jako následná prevence. Pomůže vám také při pálení žáhy nebo jako doplněk léčby žaludečních vředů. Kromě toho šťáva z aloe vera posiluje imunitní systém, působí jako účinný antioxidant, regeneruje bakteriální flóru a celkově napomáhá trávení. Využívá se také jako doplňková léčba k prevenci a snížení radiačně indukované ezofagitidy a mukozitidy. Štáva se užívá ráno před snídaní. Můžete ji pít samotnou, případně si ji ředit vodou nebo džusem. Po otevření ji skladujte v chladničce, kde vydrží až dva měsíce.

Koupit u nás na e-shopu

7 důvodů proč používat kosmetiku s aloe vera

Existuje mnoho důvodů, proč byste měli používat kosmetiku s aloe vera. Níže uvádíme sedm nejdůležitějších důvodů:

  1. Hydratace - Aloe vera má schopnost proniknout hluboko do pokožky a hydratovat ji.  Pomáhá tím udržet vaši pokožku vláčnou, zdravou a hydratovanou.
  2. Hojení - Aloe vera má vlastnosti, které pomáhají urychlit proces hojení pokožky a snižovat záněty. To je důležité při léčbě kožních problémů, jako jsou akné, popáleniny nebo ekzémy.
  3. Ochrana - Aloe vera obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před škodlivými volnými radikály pomáhá při prevenci předčasného stárnutí pokožky.
  4. Snížení podráždění - Aloe vera má protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají snížit podráždění pokožky, přínosné pro lidi s citlivou nebo podrážděnou pokožkou.
  5. Regenerace - Aloe vera obsahuje látky, které pomáhají regenerovat pokožku a podporovat její obnovu, udržují tak pokožku zdravou a zářivou.
  6. Vyhlazení vrásek - Aloe vera obsahuje kyselinu hyaluronovou, která pomáhá vyplňovat a vyhlazovat vrásky, udržovat mladistvý vzhled.
  7. Přírodní složky - Kosmetika s aloe vera obsahuje přírodní složky, které jsou šetrné k pokožce.

 Naše doporučení kvalitní kosmetiky s aloe vera:

Aloe vera má v kosmetice široké uplatnění

Prémiový 96 % čistý Aloe vera gel - 200 ml

Gel z aloe vera je proslulý svými hydratačními, regeneračními a zklidňujícími účinky, díky kterým zůstane vaše pleť zdravá a krásná.    

Gel z aloe vera, který obsahuje 96 % za studena zpracované šťávy z listů ekologicky pěstovaných rostlin, je díky svým hydratačním, regeneračním a zklidňujícím účinkům vhodný pro péči o pleť. Gel napomáhá regeneraci buněk a oddaluje tak příznaky stárnutí, uzdravuje poškozenou pokožku, efektivně čistí pleť, bojuje proti akné a v neposlední řadě působí jako účinný antioxidant. Jeho aktivní látky pomáhají při léčbě radiační dermatitidy a lze jej také použít jako hojivý krém na rány nebo jizvy po operacích a úrazech. Aloe vera gel se pyšní veganským složením bez parabenů a dalších nežádoucích látek. Balení obsahuje 200 ml gelu. Pokud hledáte praktičtější balení na cesty, k dispozici je i gel o objemu 75 ml.

Koupit u nás na e-shopu