Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací
Přinést lidem to, co se v Česku na sklonku totality nedalo koupit, a také léčit zákeřnou nemoc zdravými potravinami. To jsou dva impulzy, které stály na startu značky Natural Jihlava. Za 27 let existence firmy jsme do svého portfolia zařadili více než 10 000 zdravých potravin.
Zaměřují se se na výrobu stravy pro ty, kteří mají ze zdravotních důvodů zvýšené požadavky na skladbu potravin. Vyhledávají je také vyznavači zdravého životního stylu. V jejich výrobně na rozhraní Čech a Moravy ve městě Jihlavě vytvářejí produkty z oblasti makrobiotické, racionální a bezlepkové stravy. Jejich výroba čítá bezlepkovou a celozrnnou pekárnu, dražovnu, velkoobchodní sklad a balírny.
Nehledí prvořadě na cenu, ale jejich prioritou je kvalita potravin. Vytvořili stovky originálních receptur, které dokázali uvést na trh i s patřičnými certifikáty a atesty. Jako jedni z mála mají například oddělenou balírnu na bezlepkové potraviny. Důsledně dodržují podmínky všech úřadů i atestací.
Kromě omezeného sortimentu dostupného na našem webu můžete v klidu domova objednávat v jejich Tržnici a zboží se nechat dovést do naší prodejny v Říčanech.
Má neutrální chuť, což čirokovou mouku předurčuje k širokému užití. Jak na sladké tak, slané pečení. Je také vhodná na pečení chleba a pečiva. Při pečení by mělo být použito max. 30% z celkového obsahu mouky. Složení: čirok 100%. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 1459kJ/347kcal Tuky 1,90g z ...
Skvělá alternativa klasické mouky. Vhodná na pečení moučníků, pečiva či zahušťování omáček. Bez lepku. Složení: Mouka mletá z jáhel. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 1490kJ/357kcal Tuky 4,20g z toho nasycené mastné kyseliny 0,40g Sacharidy 73,30g z toho cukry 0g Vláknina Bílkoviny 10,50g S...
Kaštanová mouka je přirozeně bezlepková a je tedy vhodná i pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu. Kaštanová mouka má nasládlou chuť a příjemnou vůni. Je ideální pro pečení koláčů, moučníků, dortů, sušenek, ale i chleba. Složení: 100% kaštany Může obsahovat skořápkové plody. Výživové ho...
Bez lepku. Složení: Kukuřičná mouka 100%. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 1401kJ/330kcal Tuky 3,00g z toho nasycené mastné kyseliny 0,30g Sacharidy 69,50g z toho cukry 1,30g Vláknina Bílkoviny 8,60g Sůl
S lupinovou moukou můžete péct, zahušťovat, vyrábět těstoviny a nahradit s ní žloutky. Lupinová mouka je bohatá na bílkoviny, ale obsahuje minimum sacharidů. Je tedy vhodná při Low Carb i při bezlepkové dietě. Složení: hladká mouka z VLČÍHO BOBU (lupiny). Výživové hodnoty: Energetická hodnota 11...
Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, desertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku. Mandlová mouka se vyrábí z najemno rozemlet...
Ovesná mouka je skvělou volbou, pokud vyžadujete bezlepkovou mouku a zároveň chcete produkt s kvalitními výživovými hodnotami. Ovesná mouka se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin. Pečivo z ovesné mouky Vám dodá dostatek energie na celý den. Alergeny: produkt neobsahuje žádné alergeny. Složení: mouk...
Ovesná mouka se přidává do těst z pšeničné mouky pro svou ovesnou chuť, schopnost dělat těsto křehčí a vláčnější a v kuchyni je vhodná pro snížení obsahu lepku. Ovesnou mouku můžete použít také na přípravu slaných i sladkých těst, kaší, k zahuštění polévek a omáček. Složení: mouka z OVSA bezpluché...
Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí. Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Slo...
Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí. Složení: mouka z loupané rý...
Rýžová mouka polohrubá je velmi lehce stravitelná mouka s nízkým obsahem tuku používání k sladkému i slanému pečení. Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a neky...
Tapioková mouka je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapioková mouka je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě. Složení: 100% škrob z hlízy keře Manioku...