ZDRAVÁ VÝŽIVA

Bio penne celozrnné RAPUNZEL 500 g

Penne jsou krátké trubky s jemným vroubkováním a zkosenými konci. Díky vroubkování na nich ulpívá dobře omáčka, která se díky zkoseným koncům snadno dostává i dovnitř těstovin. Penne proto podáváme zejména s omáčkou. Celozrnné penne RAPUNZEL z tvrdé pšenice se nelepí a nerozvářejí a mají příjemnou ne výrazně „celozrnnou” chuť. Používáme je proto jako klasické penne z bílé mouky z tvrdé pšenice. Chceme-li zvýraznit přirozenou chuť celozrnných těstovin, volíme omáčky s méně výraznou chutí. A naopak, hutné omáčky s výraznou chutí a barvou, popřípadě se spoustou parmazánu na posypání, zamaskují i před zapřísáhlým odpůrcem zdravé výživy, že právě konzumuje „zrní”! Obecně se chuť celozrnných těstovin výborně doplňuje se sladkou chutí. Doporučujeme vyzkoušet například se sušenou třtinovou šťávou panela, lněným olejem a mletým mákem, sezamem nebo tvarohem. Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá celá zrna tvrdé pšenice durum z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v chladu a suchu. Zemědělská produkce EU

54,00 Kč

Bio písmenka celozrnná RAPUNZEL 250 g

Písmenka jsou oblíbeným tvarem těstovin do polévky a to hlavně u malých dětí. Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 250 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá celá zrna tvrdé pšenice durum z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v chladu a suchu. Zemědělská produkce EU

43,00 Kč

Bio rýžové špagety RAPUNZEL 250 g

Tyto přirozeně bezlepkové špagety jsou vyrobeny z italské rýže, jsou vhodné pro bezlepkovou dietu (pro celiaky) a slouží jako bezlepková náhrada klasických těstovin z tvrdé pšenice. Jejich chuť je však přeci jenom jiná, a tak ti z nás, kterým lepek nevadí, dají asi při přípravě italských těstovinových pokrmů přednost klasice z pšenice. Rýžové těstoviny však můžeme upravit také jako asijské smažené nudle nebo z nich připravit japonskou nudlovou polévku. V této podobě jsou skutečně vynikající. HMOTNOST: 250 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá rýže natural z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek může obsahovat stopy lupiny a sóji. PŘÍPRAVA: Vaříme v 5 l osolené vody bez pokličky za občasného míchání 7–10 min na skus (do al dente). Po uvaření krátce propláchneme studenou vodou a ihned podáváme, nejlépe s horkou omáčkou. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Rýžové těstoviny bezvaječné sušené. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Zemědělská produkce Itálie

89,00 Kč

Bio spirálky semolina RAPUNZEL 500 g

Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá tvrdá pšenice durum z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Zemědělská produkce EU

54,00 Kč

Bio špagety celozrnné RAPUNZEL 500 g

Celozrnné špagety RAPUNZEL z tvrdé pšenice se nelepí a nerozvářejí a mají příjemnou ne výrazně „celozrnnou” chuť. Používáme je proto jako klasické těstoviny z bílé mouky z tvrdé pšenice. Chceme-li zvýraznit přirozenou chuť celozrnných těstovin, volíme omáčky s méně výraznou chutí. A naopak, hutné omáčky s výraznou chutí a barvou, popřípadě se spoustou parmazánu na posypání, zamaskují i před zapřísáhlým odpůrcem zdravé výživy, že právě konzumuje „zrní”! Obecně se chuť celozrnných těstovin výborně doplňuje se sladkou chutí. Doporučujeme vyzkoušet například se sušenou třtinovou šťávou panela, lněným olejem a mletým mákem, sezamem nebo tvarohem. Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá celá zrna tvrdé pšenice z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v chladu a suchu. Zemědělská produkce EU

54,00 Kč

    Kategorie