Znáte astaxantin?

Astaxantin je přírodní pigment, který se nachází v mořských organismech, jako jsou řasy, plankton a některé druhy ryb. Tento pigment patří do skupiny karotenoidů, což jsou silné antioxidanty, které poskytují organismům ochranu před poškozením způsobeným oxidací. Astaxantin je znám svou výraznou červenou barvou, která je zodpovědná za barvu lososů, krevet a humrů.

AdobeStock_745970794

Kde se nachází astaxantin?

Astaxantin se nachází v mořských produktech. Nejbohatšími zdroji astaxantinu jsou:

  1. Losos: Divoký losos získává astaxantin z jeho potravy, jako jsou krill a jiné mořské plže.
  2. Krevety a kraby:  mají vysoký obsah astaxantinu, což jim dává charakteristickou červenou barvu.
  3. Řasy: Některé druhy řas, zejména Haematococcus pluvialis, jsou bohatým zdrojem astaxantinu.

Účinky astaxantinu:

Astaxantin má řadu potenciálních zdravotních přínosů:

  1. Silný antioxidant: Astaxantin je mnohem silnější antioxidant než vitamin E, beta-karoten nebo vitamin C, což znamená, že může pomáhat snižovat oxidační stres v těle a chránit buňky před poškozením volnými radikály.
  2. Podpora zdraví očí: Studie naznačují, že astaxantin může pomáhat chránit oči před degenerativními onemocněními.
  3. Zlepšení vytrvalosti a výkonu: Některé výzkumy naznačují, že astaxantin může pomoci zlepšit vytrvalost při cvičení a snížit únavu svalů.
  4. Zlepšení kůže: Astaxantin může pomoci chránit kůži před poškozením UV zářením a může podporovat hydrataci a elasticitu kůže.

Kdo a kdy používat?

  1. Sportovci a aktivní jedinci: Astaxantin může pomoci zlepšit vytrvalost a urychlit regeneraci svalů po náročném cvičení.
  2. Lidé s problémy se zrakem
  3. Ti, kteří hledají ochranu před poškozením sluncem: Astaxantin pomáhá chránit kůži před poškozením způsobeným UV zářením.

A JAKÝ MÁME MY?
Astaxantin

Epigemic® Astaxantin 30 kapslí

Astaxantin Epigemic je vyroben z extraktu řasy Haematococcus pluvialis, která obsahuje beta-karoten, lutein, vitamin E a vysoký podíl astaxantinu. Ten je známý jako vzácné barvivo ze skupiny karotenoidů a v přírodě se vyskytuje např. v mase lososů, krevet, nebo v některých řasách.
 

Koupit u nás na e-shopu

Viridian astaxantin

Viridian Nutrition Astaxanthin 30 kapslí

Astaxanthin je karotenoid získaný přirozeným procesem ze sladkovodní mikrořasy Haematococcus pluvialis. Ta je kultivovaná dokonale čistou vodou pocházející z Himalájí, není použito žádné umělé zahřívání nebo osvětlení, pouze přirozený sluneční svit. Pěstování probíhá s ohledem na životní prostředí, ne jsou při něm používány žádné chemikálie ani pesticidy. Tento produkt se svou kvalitou, skladbou a původem výrazně liší od většiny nabízených produktů na současném trhu, u kterých je hlavním zdrojem Astaxanthinu živočišná tkáň.
 

Koupit u nás na e-shopu