Odkyselení těla

Odkyselení těla je proces, kterým můžeme dosáhnout rovnováhy v pH hodnotě organismu. V posledních letech se stále více lidí začalo zajímat o odkyselení jako o způsobu podpory celkového zdraví. Proč je důležité odkyselovat se a jak je to pro nás prospěšné?

barley-509953_1280

Důvody pro odkyselení 

  1. Moderní stravovací návyky
    Moderní stravovací návyky často obsahují nadměrné množství kyselinotvorných potravin, jako jsou maso, rafinované cukry a přílišné množství kofeinu. Tyto potraviny mohou vytvářet kyselé prostředí v těle, což může být spojeno s různými zdravotními problémy, včetně zánětů, únavy a snížené imunity.
  2. Stres a nezdravý životní styl
    Každodenní stres a nezdravý životní styl mohou přispívat k nadměrné produkci kyselin v těle. Tento stav může narušit rovnováhu pH a vést k různým metabolickým poruchám.

  3. Oxidativní stres
    Oxidativní stres, způsobený nadměrným množstvím volných radikálů v těle, může být také spojen s kyselým prostředím. Odkyselení může pomoci snížit oxidativní stres a chránit tělo před škodlivými účinky volných radikálů.

Prospěšnost odkyselení pro lidi

  1. Zlepšení energetické úrovně
    Odkyselení může pomoci zvýšit energetickou úroveň tím, že optimalizuje metabolické procesy. Snížení kyselosti může přispět k lepšímu vstřebávání živin a poskytnutí energie na buněčné úrovni.

  2.  Podpora imunitního systému
    Kyselé prostředí může oslabit imunitní systém. Odkyselení může podporovat imunitní systém tím, že vytváří prostředí, ve kterém jsou imunitní buňky efektivnější a schopné lépe bojovat proti infekcím.

  3.  Prevence zánětů
    Kyselé prostředí v těle může přispívat k chronickým zánětům, které jsou spojeny s mnoha chronickými onemocněními. Odkyselení může napomoci snížit zánětlivé procesy a předcházet vzniku nemocí.

  4.  Zlepšení trávicího systému
    Odkyselení může pozitivně ovlivnit trávicí procesy. Optimální pH prostředí může pomoci trávicím enzymům lépe fungovat, což znamená efektivnější trávení potravy a lepší vstřebávání živin.

  5.  Zlepšení kvality pleti
    Kyselé prostředí může ovlivnit i stav pokožky. Odkyselení může přispět k odstranění toxických látek a podpořit zdravou pleť.

Závěr

Odkyselení těla může být důležitým krokem k podpoře celkového zdraví. Díky změnám stravovacích návyků, redukci stresu a aktivnímu životnímu stylu můžeme dosáhnout optimálního pH prostředí v těle. Odkyselení může přinést mnoho benefitů, včetně zvýšené energie, posílení imunitního systému. Zásadní změny ve stravě konzultujte vždy s odborníkem.

PRODUKTY Z NAŠÍ NABÍDKY VHODNÉ NA ODKYSELENÍ
7105_mycomedica-bio-mlady-jecmen

Mycomedica BIO Mladý ječmen

Náš BIO MLADÝ JEČMEN je přírodním zdrojem vitamínů, minerálů, enzymů, bílkovin a zeleného barviva chlorofylu. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, E, K, H, cholin, vlákninu, aminokyseliny a betakaroten

Koupit u nás na e-shopu

 

9112_dr--popov-odkyseleni--originalni-bylinne-kapky--50--ml

Dr. Popov Odkyselení, originální bylinné kapky

Originální bylinné kapky Dr. Popova Odkyselení obsahují jedinečnou směs 5 bylin, užívaných pro správné fungování trávicí soustavy a pro udržení pH v rovnováze.

Andělika je známá tím, že pomáhá udržet pH v rovnováze. Podporuje trávení, zdravou chuť k jídlu i funkci žaludku. Hořec, benedikt a řepík také napomáhají zdravé funkci trávicí soustavy, řepík navíc podporuje fungování žlučníku, jater a vylučování. Jablečník působí jako antioxidant a podílí se na správném trávení, činnosti jater a žlučníku.

Koupit u nás na e-shopu

7099-4_mycomedica-curcumin-90-kapsli

Mycomedica Curcumin 90 kapslí

Díky speciální formě extrakce nabízíme vysoce kvalitní min 95% výtažek z kurkumy dlouhé v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky. Pro lepší vstřebatelnost účinných látek se přidává piperin ( 95% extrakt z pepře) a bioflavonoid quercetin.

Koupit u nás na e-shopu

4525-1_biomineral-d6-nat-phos-zelena

Biomineral D6 Nat Phos

Pastilky obsahující esenciální minerální soli. Vyrobené D3 a D6 triturací podle Dr. Schüsslera.

Tkáňové soli ( též známé jako buňkové nebo Schüsslerovy soli) jsou tradičně doporučovány jako přirozený doplněk minerálních látek s ideální vstřebatelností. V těle se dostávají do buněk a tkání, kde doplňují deficit bez vedlejšího zatížení organismu.

Koupit u nás na e-shopu

6058-1_gresik-eleutherokok-kapky-50--ml

Valdemar Grešík Eleutherokok kapky

Eleutherokok se řadí mezi harmonizátory a adaptogeny. Působí příznivě na kognitivní a duševní výkonnost.
10% výtažek z kořene eleutherokoku ostnitého ve 40% lihu.

Koupit u nás na e-shopu

5113_nadeje-mgr-podhorna-doplnek-z-bylin-pro-podporu-ocisty-organismu-k46.png

Mgr. Podhorná Doplněk z bylin pro podporu očisty organismu

Tato řada bylinných a pupenových výtažků pomáhá udržovat mikrobiologickou rovnováhu v tkáních a orgánech. Nadměrný výskyt mikrobů rozličných v těle může mít za následky pozdější závažnější zdravotní problémy. Proto je potřeba organismus čistit, k čemuž vydatně přispívají byliny a pupeny rostlin. 

Koupit u nás na e-shopu