Naše Bylinná lékárna - díl pátý

Konečně jaro! Z okna je slyšet zpěv ptáků, začínají se probouzet jarní rostlinky a bylinky. Máme radost z každé procházky přírodou, kterou si plnými doušky užíváme, vnímáme a posloucháme probouzející se přírodu. Už se těším na první podbělový čaj, který je cítit po medu a první kopřivový špenát, který nejlépe chutná od mojí maminky.

Na ten první je vždy potřeba natrhat plný košík kopřiv, abychom nasytili celou rodinu! Doma si dál klíčíme semínka, zkoušíme různé druhy, ale největším favoritem se u nás stala semínka hořčice. Do truhlíků jsme vysázeli řeřichu a rukolu, už pomalu vystrkují první lístky.

BR0421Dweb

Rovněž naši Bylinku jsme oblékly do jarního kabátu a osázeli petrklíči. Hned všechno vypadá veseleji! Zákazníci přicházejí s lepší náladou, řešíme klíčení, sázení, prostě po náročném zimním období zavládla opět jarní tématika a všichni si ji moc užíváme. Oslovili jsme šikovnou paní Zahálkovou z Hlinska, která vyrábí keramiku do zahrad, do které aranžuje okrasné květiny a bylinky.

Těšíme se na novou spolupráci, a také na to, až její výrobky budeme moci nabídnout v naší Bylinné lékárně v Říčanech. Přijďte se podívat, začátkem dubna připravíme venkovní dekoraci, abyste si mohli prohlédnout vše v plné kráse. A pro ty z Vás, kteří to k nám mají daleko, máme k dispozici e-shop.

A protože začíná očista jater, zaměřila jsem dnešní článek na hořké bylinky. Věřím, že v něm najdete inspiraci pro sebe i pro své blízké.
 
Za Bylinnou lékárnu v Říčanech

Jana Borovičková