Jarní detoxikace

Jaro znamená nový začátek, a s ním přichází i ideální čas pro jarní detoxikaci – proces očisty organismu od nahromaděných toxinů a odpadních látek. Proč bychom se měli detoxikovat, kdy je nejlepší čas na jarní očistu, čím bychom se měli čistit a jaký prospěch může mít detoxikace při pro naše tělo?

vegetable-1085065_1280

Důvody pro jarní detoxikaci 

  1. Odkyselení těla

    Jarní detoxikace může hrát klíčovou roli v odkyselení těla.  V zimním období často konzumujeme těžší kyselinotvorné potraviny, proto je vhodné detoxikací obnovit rovnováhu pH, abychom se cítili lépe.

  2. Odstranění nahromaděných toxinů
    Každodenní expozice toxickým látkám z potravy, prostředí a chemikáliím může vést k jejich hromadění v těle. Jarní detoxikace slouží k odstranění těchto toxinů, tím podporujeme lepší funkci jater, ledvin a dalších detoxikačních orgánů.

  3. Podpora trávicího systému
    V zimním období se méně hýbeme a více zatěžujeme trávicí systém. Detoxikace může pomoci podpořit lepší trávení, odstranit nahromaděné odpadní látky a zlepšit vstřebávání živin.

Nejlepší období pro detoxikaci

 Jaro je ideálním obdobím pro detoxikaci z několika důvodů. První je změna sezóny a přirozený přechod od těžkých zimních jídel k lehčím a čerstvým potravinám jara. Druhým důvodem je, že v tomto období se tělo přirozeně probouzí ze zimního spánku a začíná projevovat potřebu nové energie a očisty.

 Čím se čistit?

  1. Zeleninové šťávy
    Konzumace čerstvě vymačkaných zeleninových šťáv je jedním z efektivních způsobů detoxikace. Zeleninové šťávy jsou bohaté na živiny a enzymy, které podporují činnost trávicího systému a detoxikačních orgánů.

  2. Bylinky a čaje
    Mnohé bylinky, jako například kopřiva, pampeliška, pýr, artyčok, mají detoxikační vlastnosti. Bylinné tinktury a čaje podporují čištění jater a ledvin.

  3. Voda
    Pití dostatečného množství vody je základem každého detoxikačního programu. Voda pomáhá odplavovat toxiny z těla a udržovat optimální prostředí.

  4. Pohyb a sauna
    Fyzická aktivita a saunování jsou dalšími formami podpory detoxikace. Pocením se tělo zbavuje toxinů a stimuluje se krevní oběh. 

Co mi jarní detoxikace přinese?

  1. Zvýšená energie
    Detoxikace přináší pocit lehkosti a zvýšené energie, protože tělo je zbaveno zátěže nahromaděných odpadních látek.

  2. Zlepšená kvalita kůže
    Očista těla má pozitivní vliv na kvalitu pleti. Zlepšená hydratace a odstranění toxických látek mohou přispět k zářivější pleti.

  3. Podpora psychického zdraví
    Fyzická očista může mít pozitivní vliv na psychiku. Zvýšená energie a lepší fyzický stav mohou přispět k našemu duševnímu zdraví.

  4. Stabilizace hmotnosti
    Detoxikací snižujeme tělesnou hmotnost, což přispívá k celkovému pocitu lehkosti.

Závěr

Jarní detoxikace je vhodným nástrojem pro očistu těla a obnovení vitality. Společně s vhodným stravováním, bylinkami a dostatečným pohybem můžeme dosáhnout nového přílivu energie. Je však důležité, aby každý jednotlivec přistupoval k detoxikaci individuálně a konzultoval s odborníky, zejména pokud má nějaké zdravotní problémy.

PRODUKTY Z NAŠÍ NABÍDKY VHODNÉ NA ODKYSELENÍ
9631_nadeje-mgr-podhorna-artycok-sv22-50ml.png

Naděje - Mgr. Podhorná Artyčok SV22 50ml

Artyčok patří k nejlepším prostředkům zlepšujícím činnost jater a žlučníku. Zvyšuje tvorbu žluči a podporuje detoxikační činnost jater a vylučování škodlivin močí.

Koupit u nás na e-shopu

 

9343-1_viridian-equinox-elixir-50ml-organic

Viridian Equinox Elixir 50ml Organic

Organic Equinox Elixir je velmi účinná detoxikační tinktura určená pro období jara nebo podzimu. 7 přírodních složek v BIO kvalitě pro dokonalou očistu a regeneraci.

Koupit u nás na e-shopu

7039-4_mycomedica-mycodetox-120-kapsli

Mycomedica MycoDetox 120 kapslí

MycoDetox využívá synergický účinek vitální houby Reishi a dvou sladkovodních řas Chlorelly a Spiruliny. Jeho hlavní účinek je v pročištění organismu, podpoře jeho přirozené obranyschopnosti.

Koupit u nás na e-shopu

7912_liftea-chlorella--spirulina--zeleny-jecmen-250-tablet.png

Chlorella, spirulina, zelený ječmen 250 tablet

Jak sladkovodní řasa chlorella, tak sinice spirulina i zelený ječmen jsou považovány za antioxidanty. Příznivě ovlivňují naši vitalitu i přirozenou obranyschopnost organismu.

Koupit u nás na e-shopu