Pečení a vaření
Tato kategorie zahrnuje ingredience a produkty určené pro pečení a vaření. Patří sem různé druhy mouky, cukrů, sypkých směsí pro přípravu dortů nebo perníků, droždí, oleje, octy, koření a mnoho dalšího. Produkty v této kategorii jsou vhodné pro profesionální i domácí pekaře a kuchaře, kteří chtějí vytvořit chutné a kvalitní pokrmy.
Nejprodávanější
33 položek celkem
16 Kč
Kvalitní čokoládový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí. Bez přídavku barviv a lepku. Složení: kukuřičný škrob, kakaový prášek se...
57 Kč
Tento bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3...
33 Kč
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka...
204 Kč
Co je vláknina psyllium? Psyllium je rozpustná vláknina, která se získává z vyčištěných obalů semen jitrocele indického (Plantago ovata). Ten roste v Iráku, Pákistánu, Austrálii a hlavně v Indii, kde je tato surovina nejkvalitnější. Právě odsud ji pro vás dovážíme. Jak ji správně užívat?
112 Kč
Na výrobu zavařenin. (želírující látka) Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové...
104 Kč
Inulin je rozpustná vláknina získaná z kořene čekanky. Bílý prášek nasládlé chuti se snadno rozpouští v běžných nápojích. Vhodná kombinace je bylinkový nebo pravý čaj nebo džus. Nedoporučujeme jej míchat se sycenými nápoji. Můžete jej přidat do müsli, jogurtu či pudinku. Inulin v nezměněné...
22 Kč
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Balení 250 ks. Složení: agar. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 701kJ...
48 Kč
Zahušťovadlo rostlinného původu. Guarovou gumu najdete v mnoha výrobcích pod označením E412. Získává se ze semen guarových bobů, které se řadí mezi luštěniny. A ač má v názvu guma, tak vzhledem připomíná běžnou mouku. Guarová guma je rozpustná vláknina a má větší zahušťovací schopnost než...
32 Kč
Kukuřičný škrob využijete k zahuštění omáček, nebo polévek. Škrob můžete použít také při pečení v kombinaci s klasickou, nebo bezlepkovou moukou. Kukuřičný škrob neobsahuje lepek, je vhodný pro osoby s intolerancí. Složení: kukuřičný škrob. Výživové hodnoty: Energetická hodnota 1513kJ/356kcal...
41 Kč
kus - kus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem. Kuskus je hlavní složkou nebo přílohou mnoha jídel z rozličné zeleniny...