ZDRAVÁ VÝŽIVA

Alfalfa bio 120g

Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všechno, co přináší život. Výhonky alfalfa jsou semena vojtěšky a v chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a jako obloha na chleba. SONNENTOR pro vás šetrně připravil a zabalil všechna klasická semínka k nakličování. Můžete již po několika dnech sklízet a vychutnávat výhonky plné síly. Návod k použití : doba namáčení: 6-8 hodin, poté propláchnout vodou. Doba klíčení: 2 dny ve tmě, poté 2-4 dny na světle. Ideální teplota: 18-20°C, 2 x denně proplachovat. Před konzumací doporučujeme ještě jednou opatrně umýt teplou vodou. Výhonky by se měly co nejdříve zkonzumovat nebo uchovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici – jinak zhořknou.Sonnentor s.r.o. Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergeny: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 120 g

76,00 Kč

Raráškovi gumoví medvídci Dobré nálady bio 100g

Již vůně těchto medvídků šíří dobrou náladu a chuť na něco dobrého! Můžete si na nich smlsnout sami nebo se rozdělit s přáteli, protože jsou pochutnáním pro každého. Složení: glukózový sirup bio, řepný cukr bio, želírující látka: citrusový pektin, kyselina: kyselina citronová, přírodní aromata, přírodní pomerančové aroma s jinými přírodními aromaty, přírodní citronové aroma, černý bez - ovocný koncentrát bio, kurkuma extrakt bio, extrakt z řas Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Balení: 100 g

66,00 Kč

Raráškovi ovocní gumoví medvídci bio 100g

Bio ovocní gumoví medvídci jsou chutné a lehké mlsání jak pro malé, tak pro velké rarášky. Můžete si na nich smlsnout sami nebo se rozdělit s přáteli, protože jsou pochutnáním pro každého. Jsou vyrobeni z vepřové želatiny. Nabízíme také variantu pro vegany – viz. Gumoví medvídci dobré nálady (bez želatiny, s citrusovým pektinem). Složení: glukózový sirup bio, řepný cukr bio, želatina bio, ovocný koncentrát z: jablek bio, černého rybízu bio, malin bio (odpovídá 8% přidané ovocné šťávy), kyselina: kyselina citronová, přírodní aromata, přírodní citronové aroma, přírodní kurkumové aroma bio, extrakt z řas bio (Spirulina platensis), leštící látka: karnaubský vosk bio. Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Balení: 100 g

66,00 Kč

Kurkuma Latte - vanilka bio 60g

Už staří ájurvedští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky zázvoru lehce pikantní chutí a ostře-hořkou dochutí. Příprava zlatého mléka podle ájurvedy: 1 čajovou lžičku kurkumové pasty rozmíchejte v 200 ml horkého mléka (může být i rostlinné) a nechte vařit 4-5 minut na středním ohni. Dochutit můžete lžičkou kokosového oleje a dosladit dle chuti. Příprava kurkumové pasty: 1 vrchovatou lžíci (cca 8 g) směsi Kurkuma Latte povařte s 30 ml vody až vznikne jemná pasta, kterou skladujte v lednici. Složení: Kurkuma bio, Skořice Cejlon bio, Zázvor bio, Muškátový oříšek bio, mletý, Kardamom bio, Pepř černý bio Příprava: Návod k přípravě: pouze 1 čajovou lžičku (cca 2 g) Kurkumy Latte od Sonnentoru rozmíchejte v 250 ml horkého mléka a oslaďte. Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 60 g

136,00 Kč

Zelená káva bio 54g porc. dvoukomorový

Zelená káva z nepražených kávových bobů pochází z plantáže vysokohorské oblasti v Nikaragui. Vychutnejte si jedinečnou chuť zelené kávy nejlépe po sportovním výkonu i po každém jídle. Složení: Zelená káva celá bio Příprava: Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 2-3 min. luhovat. Obsahuje kofein. 18 nálevových sáčků Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 54 g

98,00 Kč

Badyán bio 25g

Badyán se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se do sladkého pečiva a do kompotu. V čínské kuchyni se používá k přípravě sójové omáčky, pro přípravu polévek, dušeného masa a je nedílnou součástí slavné vietnamské hovězí polévky Pho. TIP: Badyán můžete dlouho vařit. Při přípravě kuřete vložte badyán dovnitř, aby dodal masu krásné aroma. Složení: Badyán bio Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 25 g

66,00 Kč

Bobkový list bio 10g

Z Apollonovi hlavy rovnou na náš talíř! Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby nepřistál na našem talíři. V současnosti jej pravidelně nalezneme v polévkách a ragout. Sladké balzámové aroma lístků podobné muškátu výborně vyniká na jehněčím i hovězí pečeni, na zvěřině a v marokánském Tajines. Kdo připravuje rybu a naplní ji citronem, fenyklem a bobkovým listem, dostane pak obzvlášť chutný pokrm. Lístky mohou být nasekány nebo celé povařeny v pokrmech. Celý bobkový list je vhodné před servírováním jídla odstranit. Složení: Bobkový list bio Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 10 g

60,00 Kč

Bujón - Zeleninová polévka sv. Hildegardy bio, se zeleninou, bylinkami a kořením sv. Hildegardy jako je yzop a galgán

S proměnou životního stylu přibývá samostatně bydlících jednotlivců, kteří vaří jednu porci a také vytížených pracantů, kteří nemají na dlouhé vaření čas. Pro všechny je tu teď řešení ve formě malého pomocníka, který perfektně dochutí každou polévku a dodá jí chuť poctivého zeleninového vývaru i bez dlouhého vaření. Bez palmového oleje a bez kvasnic! Příprava: Bujónovou kostku vhoďte do ½ litru vody a nechte krátce povařit.  6 ks x 10 g Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 60 g

49,00 Kč

Hřebíček bio, celý 35g

Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce. Nemělo by chybět v žádné domácnosti. Složení: Hřebíček bio Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 35 g

76,00 Kč

Charlieho koření do kaše bio 70 g

Aby vykročil Charlie do nového dne tou správnou nohou, nesmí na snídaňovém stole chybět vydatná kaše. Vsaďte na rozmanitost a dochuťte také dezerty nebo mléčnou pěnu. Složení: Skořice Cassia bio, Anýz bio, Muškátový oříšek bio, mletý, Pomeranč kousky bio, Kardamom bio, Hřebíček bio Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 70 g

93,00 Kč

Pepř barevný bio, celý 50g

Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených těstovin, k rybě, rýžovým pokrmům a zelenině. Kvůli jeho ostrosti by měl být dávkován s obezřetností! Přesně víme, kde náš pepř roste. Složení: Pepř růžový bio, Pepř bílý bio, Pepř černý bio Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 50 g

87,00 Kč

Pepř růžový bio, celý 20g

Pepř růžový vlastně není příbuzný pepře. Růžový pepř patří do rodu Anacardiaceae (ledvinovníkovitých). Strom Schinus je nositelem růžových, bobulovitých plodů, které mají nasládlou, lehce pryskyřicovou chuť podobnou jalovci. Růžový pepř se pěstuje v Peru, Brazílii a ostrově Réunion. Kdo chce své jídlo zjemnit růžovým pepřem, měl by tak učinit spíše u jemně kořeněných pokrmů. Růžový pepř má jemnou lehce peprnou chuť. Hodí se k rybám, chřestu a další zelenině. Je krásný na pohled, proto s ním lze ozdobit pokrm a je součástí mnoha směsí. Složení: Pepř růžový bio Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 20 g

82,00 Kč

Sbohem, soli! Středomořská bio 55g

Tato kořeněná směs bez přídavku kuchyňské soli se výtečně hodí k přípravě středomořských pokrmů. Skvěle ladí s lasagnemi, těstovinami všeho druhu a dalšími středomořskými pokrmy. Rajčata, mrkev, cuketa a cibule v kombinaci s bazalkou, oreganem a česnekem zaručeně roztančí vaši lžíci. Věděli jste, že prý chléb a tzv. "hotová jídla" patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem soli? Osvobozením se od hotových jídel, slazených nápojů a tabákových výrobků se naše chuťové pohárky opět probudí a umožní nám objevovat přirozené i zcela nové chutě. Chcete vnímat radost z jídla a zároveň snížit příjem soli? Dejte prostor bylinkám a koření. Přidejte ke konci vaření. Složení: Rajčata kousky bio, Bazalka bio, Mrkev kousky bio, Dobromysl bio, Cuketa bio, Tymián bio, Česnek bio, Cibule bio, Rozmarýn bio, Petržel bio, Paprika sladká bio, mletá, Paprika ostrá bio, mletá Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 55 g

93,00 Kč

Vanilkový cukr bio 50g

Již Aztékové dochucovali svou čokoládu vanilkou, která je díky jemně nasládlé chuti opravdovým požitkem. Tento vanilkový cukr zjemněný pravou aromatickou vanilkou je všestranně použitelný do krémů, pudinků, keksů, koláčů, čokolády i zmrzliny. Výborné vanilkové rohlíčky a voňavé cukroví si už bez něj nedovedeme představit. Složení: Řepný cukr bio, Vanilka prášek bio Příprava: Dávkování: vrchovatá čajová lžička odpovídá jednomu běžnému balení vanilkového cukru. Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 50 g

163,00 Kč

Klíčivý mix bio 120g

Síla v každém zrníčku. Skvěle chutnající klíčivý mix se skládá z čočky, žluté hořčice a pískavice. Dohromady tvoří vysoce hodnotnou směs semínek. Už po pár dnech v nakličovadle můžete sklízet. Nezapomeňte, v klíčcích se skrývá všechna síla rostliny. Složení: Klíčivý mix bio 120g Příprava: Návod k použití: doba namáčení: 6-8 hodin, poté opláchnout vodou, doba klíčení: 2 dny ve tmě, poté 2-4 dny na světle, ideální teplota: 18-20 °C, 2 x denně oplachovat. TIP: Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici – jinak zhořknou. Před konzumací blanšírujte. Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: hořčice Balení: 120 g

76,00 Kč

Rukola bio 120g

Rukola nebo také roketa zapadla na dlouhý čas v zapomnění. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě. Ostře aromatickou chuť klíčků rukoly využijete při přípravě masa, zeleniny, polévek a salátů. Příprava: Návod k použití: Semínka není potřeba před klíčením namáčet. Doba klíčení: 4-6 dní, ideální teplota: 18-20°C, 2 x denně proplachovat. Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 120 g

98,00 Kč

Ředkvička bio 120g

Aromatické ředkvičkové klíčky se hodí především k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem. Příprava: Návod k použití: Doba namáčení: 6-8 hodin, poté propláchnout vodou. Doba klíčení: 2 dny ve tmě, poté 2-4 dny na světle. Ideální teplota: 18-20°C, 2 x denně proplachovat. Před konzumací doporučujeme ještě jednou opatrně umýt teplou vodou. Výhonky by se měly co nejdříve zkonzumovat nebo uchovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici – jinak zhořknou. Skladování: Skladovat v suchu a chladu. Alergie: Tento produkt neobsahuje žádné alergeny. Balení: 120 g

98,00 Kč

    Kategorie