ZDRAVÁ VÝŽIVA

Bio špaldové piškoty cukrářské Savoiardi bio*nebio 200 g

Originální italské cukrářské piškoty Savoiardi ze špaldové mouky slazené třtinovým cukrem. Tyto piškoty mají vysokou nasákavost... Originální italské cukrářské piškoty Savoiardi ze špaldové mouky slazené třtinovým cukrem. Tyto piškoty mají vysokou nasákavost a proto se skvěle hodí pro přípravu tiramisu a jiných nepečených dortů a desertů. Jsou však vhodné i k čaji či kávě, nebo jako malá svačinka pro děti.  Hmotnost: 200 g Země původu: Itálie Složení: špaldová mouka* 30 %, třtinový cukr*, vejce* 26 %, bramborová moučka*, pšeničný škrob*, mléčné bílkoviny*, kypřící látky: hydrogenuhličitan sodný, hydrogenuhličitan amonný, přírodní aroma*. Rostlinný olej byl použit na vymazání plechů. Suroviny s * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1627 kJ/384 kcal Tuky 2,8 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g Sacharidy 82,0 g z toho cukry 41,0 g Vláknina 2,0 g Bílkoviny 7,6 g Sůl 1,0 g Název a skladování: Špaldové piškoty cukrářské Savoiardi. Skladujte v suchu. IT-BIO-007 Zemědělská produkce EU/mimo EU

80,00 Kč

Bio granátová šťáva 100% Beutelsbacher 0,33 l

Pro svou dlouhověkost a stovky semínek v plodu symbolizoval granátovník ve staré Persii věčné mládí a plodnost. Šťáva se lisuje z čerstvých plodů granátových jablek a používáme ji do koktejlů, džusů, salátů a k masu. Je šťáva vhodná pro vegany? Někteří výrobci po vylisování šťávy filtrují přes želatinu. Beutelsbacher při výrobě želatinu NEPOUŽÍVÁ a šťávy této značky jsou tudíž vhodné i pro striktní vegany. Co to je přímé lisování? Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!   Objem: 0,33 l Země původu: Německo Složení: lisovaná šťáva z granátových jablek z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota 297 kJ/71 kcal Tuky 0,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g Sacharidy 15 g z toho cukry 13 g Bílkoviny 0,5 g Sůl 0,02 g Název a skladování: Granátová šťáva 100%. Není vyrobeno z koncentrátu. Pasterováno. Podíl ovocné složky 100 %. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 7 dnů. Upozornění: Obal můžete vrátit na jednom z našich odběrních míst nebo v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher. DE-ÖKO-007 Zemědělská produkce mimo EU

119,00 Kč

Bio datlový sirup RAPUNZEL 250 g

Datlový sirup se vyrábí z čerstvých tuniských datlí, vypěstovaných v rámci fair trade projektu Hand in Hand. Po vypeckování se datle povaří s vodou. Směs se poté přefiltruje a zahustí na tmavý hustý sirup. Ten dodá pokrmům kromě sladkosti i příjemnou melasově ovocnou chuť a vůni. Používáme jej na pečení a ke slazení různých pokrmů - desertů, ochucených jogurtů, müsli směsí, palačinek a kaší, ale i do orientálních pokrmů a ajurvédských snídaní. Výborný je ve sladko-kyselých marinádách. Pozor při dávkování datlového sirupu, je totiž sladší než cukr. Hmotnost: 250 g Země původu: výroba - Belgie, datle - Tunisko Složení: datle* 79 %, voda. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Datlový sirup. Po otevření skladujte v ledničce.

115,00 Kč

Bio javorový sirup 100% Grade A bio*nebio 250 ml

Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium) je světlý javorový sirup, méně intenzivní javorové chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pro gastronomii a výrobu potravin. Objem: 250 ml Země původu: Kanada Použití: Grade A je nejjemnější a nejsvětlejší druh. Je vhodný ke stolními použití a díky jemné chuti i pro malé děti. Hodí se nejlépe k dochucení již hotových pokrmů: na palačinky, lívance, na bílý jogurt, do müsli a na zmrzlinové a ovocné poháry. Javorovým sirupem můžete při vaření a pečení nahradit bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4 díly cukru. Upozornění: Zákazníkům někdy připadá pravý javorový sirup příliš řídký. V prodeji jsou i „šizené” sirupy, které místo 100%-ní zahuštěné javorové šťávy obsahují cukr, glukózový sirup, kukuřičný sirup, umělá aromata, barviva atd. Tyto výrobky jsou obvykle hustší než pravý javorový sirup. Neměly by však být nazývány javorovým sirupem (obvykle jsou) a měly by být daleko lacinější, než pravý javorový sirup (obvykle nejsou)!!! Složení: 100% zahuštěná míza z javoru cukrového Zemědělská produkce Kanada

161,00 Kč

Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g

Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci. Hmotnost: 150 g Země původu: kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory Použití: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou. Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %. Název a skladování: Čokoláda v prášku se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

70,00 Kč

Bio kakaové boby nepražené bio*nebio 100 g

Tyto bio kakaové boby jsou po fermentaci pouze usušeny na vzduchu a očištěny bez pražení. Hodí se k přímému mlsání, do raw desertů i pečených sladkostí. Každý bob má na povrchu tenkou slupičku bez chuti, kterou můžeme (ale nemusíme) před konzumací odloupnout. Pro zvýraznění chuti můžeme opražit. Kakaové boby můžeme i nadrtit či rozmixovat na prášek. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakaové boby jsou vykupovány přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Hmotnost: 100 g Země původu: Ekvádor Složení: celé nepražené kakaové boby z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaové boby. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

68,00 Kč

Bio kakaové máslo pecičky bio*nebio 100 g

Toto kakaové máslo bylo vylisováno z bio kakaových bobů a poté pouze zbaveno výrazné vůně (dezodorizováno) vodní parou. Nebylo chemicky rafinováno ani ztužováno. Čisté kakaové máslo používáme do polev a pralinek z bílé čokolády či karobu. Je vynikající na ošetření suché pleti, do domácích mastí a do koupele. Hmotnost: 100 g Země původu: Dominikánská republika Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaové máslo dezodorizované. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

74,00 Kč

Bio kakaový prášek bio*nebio 150 g

Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované. Tip: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou. Hmotnost: 150 g Země původu: Dominikánská republika Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaového másla 11 %. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

57,00 Kč

Bio prášek z nepraženého kakaa bio*nebio 150 g

Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně. Raw vegan kakao: 80 g mandlí zalijeme teplou vodou a necháme stát přes noc. Ráno slijeme, propláchneme, přidáme několik kapek panenského oleje, zalijeme 300 ml teplé vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti sirup z agáve a našleháme. Hmotnost: 150 g Země původu: Ekvádor Složení: prášek z nepražených bio kakaových bobů se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla nejméně 10 %. Název a skladování: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

74,00 Kč

Bio amarant bio*nebio 500 g

Amarant byl základní potravinou Inků a Aztéků a dnes je považovaný za plodinu budoucnosti. Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno kompletní spektrum esenciálních aminokyselin, a proto by měli vegetariáni kombinovat různé rostlinné zdroje bílkovin. Amarant (stejně jako quinoa) je však výjimkou a navíc obsahuje vysoké množství těchto bílkovin. Je proto vynikající potravinou pro vegany a vegetariány, kteří nekonzumují živočišné bílkoviny. Neobsahuje lepek, a je proto vhodný i pro celiaky. Amarant má díky své jemné lehce oříškové chuti široké využití v kuchyni, ale nejčastěji jej asi použijeme místo rýže, kuskusu či quinoi jako přílohu. Vařený amarant přidáváme místo rýže do stir-fry (smažené směsi se zeleninou či masem) a používáme jako zavářku do polévky. Použijeme-li při vaření amarantu více vody, můžeme jej připravit na sladko jako kaši. Amarantová semínka lze namlít na mouku, ze které děláme bezlepkové palačinky, kaše, chléb a pečivo. Můžeme je také naklíčit. Oblíbený je pufovaný amarant: Hrstku amarantu hodíme na dno horkého těžkého hrnce či pánve se silným dnem, a jakmile začnou semínka pukat, přikryjeme pokličkou, hrncem pohybujeme a necháme semínka pukat asi 10 – 15 vteřin. Hmotnost: 500 g Země původu: Indie Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Příprava: Jeden hrnek amarantu vaříme v jednom a půl hrncích vody asi 20 minut. Pozor, ať jej nepřevaříme, semínka by získala gumovou konzistenci. Zemědělská produkce mimo EU

50,00 Kč

Bio cizrna bio*nebio 500 g

Cizrna neboli římský hrách je oblíbenou luštěninou Blízkého východu a základem oblíbeného falafelu a pomazánky hummus. Vařenou cizrnu používáme do zeleninových směsí a kari, za studena do salátů či rozmixovanou jako základ vynikajících pomazánek. Při přípravě namočíme cizrnu přes noc a v té samé vodě vaříme cca 2 hodiny do měkka nebo v papiňáku cca 25 minut. Hmotnost: 500 g Země původu: Itálie Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU

73,00 Kč

Bio cizrna sterilovaná RAPUNZEL 400 g

Sterilovaná cizrna ve slaném nálevu se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Je výborná do polévek, zeleninových směsí, kari, salátů a pomazánek, z nichž nejznámější je vynikající pomazánka hummus. Hmotnost: 400 g/240 g váha odkapaného podílu Země původu: Itálie Složení: cizrna z kontrolovaného ekologického zemědělství, voda, mořská sůl. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU

46,00 Kč

Bio červené fazole sterilované RAPUNZEL 400 g

Sterilované červené fazole druhu červená ledvina ve slaném nálevu se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Fazole červená ledvina se vyznačují tím, že jsou po uvaření velmi pevné a mají hezkou červenou barvu. Proto se hodí do různých zeleninových či těstovinových salátů. Jsou také výborné do polévek, zeleninových směsí, chilli con carne a dalších mexických pokrmů. Pro rychlé pikantní jídlo na olivovém oleji osmahneme nakrájenou 1 cibuli a 2 stroužky česneku, přidáme 1 nakrájenou papriku a 4 nakrájená rajčata, krátce podusíme a vmícháme obsah plechovky, 100 g rajského protlaku a dochutíme solí, hnědým cukrem a chilli práškem. Hmotnost: 400 g/240 g váha odkapaného podílu Země původu: Itálie Složení: fazole červená ledvina z kontrolovaného ekologického zemědělství, voda, mořská sůl. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Fazole červená ledvina sterilovaná ve slaném nálevu. Po otevření skladujte v ledničce a rychle spotřebujte.

46,00 Kč

Bio Jukance: pšeničné pukance s javorovým sirupem bio*nebio 130 g

Celé pufované pšeničné zrno je lehce oslazeno čistým javorovým sirupem. Vynikající k snídani s mlékem či jogurtem, do různých müsli směsí nebo jen tak samotné či s čerstvým ovocem. Tip: Vynikající jsou jukance zalité mlékem a javorovým sirupem! Hmotnost: 130 g Země původu: Nizozemsko Složení: celozrnná pšenice 80 %, javorový sirup 20 %. Obě suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU/mimo EU

55,00 Kč

Bio pohanka loupaná ČESKÉ BIO 400 g

Tato pohanka byla vypěstována na Moravě a vyloupána šetrným mechanickým způsobem bez použití tepla. Výrobek je zapojen do projektu ČESKÉ BIO. Jeho koupí podporujete místní farmáře a ekologické zemědělství. Hmotnost: 400 g Země původu: ČR Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Příprava: Hrnek propláchnuté pohanky zalijeme 1 ½ hrnkem vody, přivedeme k varu a hned odstavíme. Na teplém místě necháme dojít do měkka (20 – 30 minut). Zemědělská produkce EU

56,00 Kč

Bio quinoa bílá bio*nebio 250 g

Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin se vzácně vyváženým podílem aminokyselin a je přirozeně bezlepková. Používáme ji jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek a k přípravě sladkých kaší a nákypů. Hmotnost: 250 g Země původu: Španělsko Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Příprava: Quinou propláchneme studenou vodou a vaříme podobně jako rýži. Necelé 2 hrnky vody a 1 hrnek quinoi přivedeme k varu a vaříme 15 – 20 min „na skus“ podobně jako těstoviny al dente. Zemědělská produkce EU

56,00 Kč

Bio rýže jasmínová natural bio*nebio 500 g

Jasmínová rýže při vaření uvolňuje charakteristickou jedinečnou vůni. Její dlouhá zrnka jsou po uvaření lehce lepkavá, ale pevná. Skvěle se hodí jako příloha k asijským pokrmům. Natural rýže nebyla zbavena cenné vrchní slupičky a klíčku a je nezastupitelnou součástí zdravé kuchyně a makrobiotiky. Základní příprava: Dva hrnky rýže propláchneme ve studené vodě a přidáme necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vaříme do měkka (cca 30 minut). Hmotnost: 500 g Země původu: Thajsko Zemědělská produkce mimo EU

89,00 Kč

Bio rýže mléčná bílá bio*nebio 500 g

Naše mléčná rýže je kulatozrnná rýže vypěstovaná v Itálii. Po uvaření je měkká a lehce lepkavá a hodí se jako příloha k omáčkám, do rýžových náplní, nákypů a jako zavářka do polévek. Jak název napovídá, vyrábíme z ní mléčnou rýži, mixované deserty a mletá se hodí k přípravě kaší. Základní příprava: Dva hrnky rýže propláchneme ve studené vodě a přidáme necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vaříme do měkka (cca 12 minut). Mléčná rýže: ¾ hrnku rýže zalijeme 1 ½ hrnkem studené vody a zvolna vaříme pod pokličkou do měkka (cca 12 minut) nebo dokud se voda nevyvaří. Potom přidáme necelé dva hrnky mléka (nebo rostlinného nápoje), dle chuti osladíme přírodním cukrem a za občasného míchání zvolna vaříme dalších asi 10 minut do krémové konzistence. Je-li směs příliš hustá, přiléváme postupně mléko (nebo rostlinný nápoj). Nakonec můžeme přidat vajíčko rozkvedlané v troše mléka a krátce povařit. Dochutíme skořicí, vanilkou, máslem… Hmotnost: 500 g Země původu: Itálie Složení: kulatozrnná rýže loupaná z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Rýže kulatozrnná loupaná. Skladujte v suchu.

60,00 Kč

Bio kypřící prášek z vinného kamene bio*nebio 150 g

Tento bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit těsto (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučujeme proto těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst. Hmotnost: 150 g Země původu: ČR Složení: regulátor kyselosti vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látka jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný, bio kukuřičný škrob. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kypřící prášek do pečiva. Skladujte v suchu.

52,00 Kč

Jedlá soda potravinářská bio*nebio 250 g

Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek. HMOTNOST: 250 g ZEMĚ PŮVODU: ČR SLOŽENÍ: jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Jedlá soda potravinářská. Skladujte v suchu.

43,00 Kč

Mák modrý český bio*nebio 200 g

Modrý mák vypěstovaný v České republice působí velmi dekorativně na pečivu, typická výrazná chuť a vůně jej předurčuje i do makových náplní, pomazánek a posypů nudlí, škubánků, ovocných knedlíků a podobně. Můžeme jej hrst přidat i do domácího chleba. Hmotnost: 200 g Země původu: Česká republika Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.

38,00 Kč

Bio ovesný nápoj Natur BERIEF 1 l

Tento ovesný nápoj (neboli tzv. ovesné mléko) je vyroben z celého bio ovsa a neobsahuje aromata, cholesterol, mléčné bílkoviny a laktózu a obsahuje pouze 1,4 % tuku. Neobsahuje ani žádný přidaný cukr ani jiné sladidlo. I tak má velmi příjemnou nasládlou chuť, kterou mu dodává přírodně fermentovaný oves, kdy se příromné ovesné škroby enzymaticky štěpí na jednoduché cukry. Za sladkost ovesného mléka je zodpovědný stejný proces, který způsobuje sladkost fermentované rýže amazake. Ovesné mléko si zachovává lehounce nahořklou chuť ovsa, která je výraznější při podávání za pokojové teploty. Proto jej podáváme lehce vychlazené. Hodí se také na přípravu ochucených nápojů (vanilkového mléka, mléčně-ovocných koktejlů apod.), ale při kombinaci s kakaem vynikne nahořklá chuť kakaa a ovsa, a proto ji nedoporučujeme. Ovesné mléko používáme i na müsli a cereální snídaně, na přípravu sladkých desertů a na pečení i vaření. Díky své nasládlé chuti se většinou nehodí se do slaných pokrmů. Jaký je rozdíl mezi sójovým mlékem a sójovým nápojem? Žádný, rozdíl je jen v názvu. I když všichni vědí, co to je sójové mléko, a že se skutečným mlékem od krav, koz či ovcí má společné jenom podobné použití, legislativci EU zakazují výrobcům použití slova "mléko" na obalu výrobku pro cokoliv jiného než živočišná mléka. Důvodem je obava, že by docházelo ke klamání zákazníků. Tento postup je jistě chvályhodný, pokud se jedná např. o zákaz používání slova máslo pro označení margarínu, nebo o zákaz označování tukových polev názvem čokoláda (prostě v těch případech, kdy výrobce skutečně chce oklamat zákazníka), ale u sójového mléka vede jen ke zmatkům. Žádný výrobce sójového mléka nemá za cíl, aby si spotřebitelé pletli jeho výrobek s kravským mlékem, ale každý naopak zdůrazňuje, že se o kravské mléko nejedná. Pozor, v internetových diskuzích se někdy objevují názory, že sójový nápoj je méně kvalitní než sójové mléko. Toto je pouhý mýtus, stejný nápoj se v Asii nazývá sójové mléko a v EU sójový nápoj. Výše řečené platí i pro všechna ostatní rostlinná mléka (ovesné, rýžové mléko). Objem: 1 l Země původu: Německo Složení: voda, oves* 11 %, slunečnicový olej*, mořská sůl. Suroviny s * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy jiných alergenů. Název a skladování: Ovesný nápoj. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 3 - 4 dní.

52,00 Kč

Bio rýžový nápoj neslazený BERIEF 1 l

Tento rýžový nápoj (běžně označovaný jako rýžové mléko) je vyroben z bio rýže a neobsahuje žádný přidaný cukr ani jiné sladidlo. I tak má velmi příjemnou nasládlou chuť, kterou mu dodává přírodně fermentovaná rýže, kdy se příromné rýžové škroby enzymaticky štěpí na jednoduché cukry. Za sladkost rýžového nápoje je zodpovědný stejný proces, který způsobuje sladkost fermentované rýže amazake. Rýžový nápoj samozřejmě neobsahuje cholesterol, mléčné bílkoviny a laktózu a obsahuje pouze 1,2 % tuku. Je vynikající samotný, lehce vychlazený, ale hodí se také na přípravu ochucených nápojů (kakaa, vanilkového mléka, mléčně-ovocných koktejlů apod.), na müsli a cereální snídaně, na přípravu sladkých desertů a na pečení i vaření. Díky své nasládlé chuti se většinou nehodí se do slaných pokrmů. Jaký je rozdíl mezi rýžovým mlékem a rýžovým nápojem? Žádný, rozdíl je jen v názvu. I když všichni vědí, co to je rýžové mléko, a že se skutečným mlékem od krav, koz či ovcí má společné jenom podobné použití, legislativci EU zakazují výrobcům použití slova "mléko" na obalu výrobku pro cokoliv jiného než živočišná mléka. Důvodem je obava, že by docházelo ke klamání zákazníků. Tento postup je jistě chvályhodný, pokud se jedná např. o zákaz používání slova máslo pro označení margarínu, nebo o zákaz označování tukových polev názvem čokoláda (prostě v těch případech, kdy výrobce skutečně chce oklamat zákazníka), ale u rostlinných mlék vede jen ke zmatkům. Žádný výrobce rýžového mléka nemá za cíl, aby si spotřebitelé pletli jeho výrobek s kravským mlékem, ale každý naopak zdůrazňuje, že se o kravské mléko nejedná. Pozor, v internetových diskuzích se někdy objevují názory, že sójový nápoj je méně kvalitní než sójové mléko. Toto je pouhý mýtus, stejný nápoj se v Asii nazývá sójové mléko a v EU sójový nápoj. Výše řečené platí i pro všechna ostatní rostlinná mléka (ovesné, rýžové mléko). Co to je uhličitan vápenatý? Uhličitan vápenatý je chemický název pro vápenec, stejnou chemickou strukturu má i mramor a křída. Tato látka se získává z přírodních zdrojů a působí zásaditě (snižuje kyselost). Účinkuje také jako zdroj vápníku pro lidské tělo. Jedná se o neškodnou přídatnou látku, označovanou také jako E 170. Objem: 1 l Země původu: Německo Složení: voda, rýže* 8 %, slunečnicový olej*, mořská sůl, regulátor kyselosti: uhličitan vápenatý. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Rýžový nápoj natur. Rostlinný nápoj neochucený. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 3 - 4 dní.

51,00 Kč

    Kategorie