ZDRAVÁ VÝŽIVA

Jedlá soda potravinářská bio*nebio 250 g

Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek. HMOTNOST: 250 g ZEMĚ PŮVODU: ČR SLOŽENÍ: jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Jedlá soda potravinářská. Skladujte v suchu.

43,00 Kč

Bio cejlonská skořice mletá bio*nebio 50 g

Cejlonská skořice je druh skořice vyhledávaný pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni. Je zároveň dražší, a proto je výrobci často míchána s levnější a chuťově drsnější skořicí Cassia. Cejlonská skořice se skvěle hodí na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a desertů. HMOTNOST: 50 g ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Cejlonská skořice mletá. Skladujte v suchu.

47,00 Kč

Bio MOJE SUŠENKY javorové bio*nebio 130 g

Tyto 100% celozrnné sušenky ze špaldové mouky jsou slazené pouze javorovým sirupem a nejsou příliš sladké. Jsou vhodné pro ty z nás, kteří nemají rádi běžné výrazě sladké sušenky. Z tohoto důvodu jsou i oblíbené u dětí, které nejsou navyklé na klasické sladkosti. Příjemnou křupavost a chuť jim dodávají slunečnicová semínka. Místo běžně používaného palmového tuku obsahují tyto sušenky kokosový olej, který byl zbavený výrazné kokosové vůně pomocí vodní páry. Tento výrobek je součástí projektu ČESKÉ BIO, jež má za cíl podporovat biopotraviny, vyrobené ze surovin vypěstovaných ekologickým způsobem v České republice, zprůhlednit cestu biopotraviny z pole až na talíř a prohloubit důvěru zákazníka v české biopotraviny. Koupí výrobku z projektu pomáháte rozvoji místního ekologického zemědělství a nepodporujete zbytečný dálkový transport surovin. Sušenky obsahují mouku z mlýnu společnosti Pro-Bio z českého obilí. HMOTNOST: 130 g ZEMĚ PŮVODU: Česko SLOŽENÍ: celozrnná mouka z pšenice špaldy * 39 %, javorový sirup* 23 %, slunečnicové semínko*, kokosový olej*, ovesné vločky*, kypřící látka jedlá soda (neboli hydrogenuhličitan sodný). Suroviny označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sezamu. Energetická hodnota: 1834 kJ/438 kcal; Tuky: 21 g z toho nasycené mastné kyseliny 12 g; Sacharidy: 48 g z toho cukry 15 g; Vláknina: 5 g; Bílkoviny: 11 g; Sůl: 0,06 g NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Celozrnné sušenky špaldové s javorovým sirupem. Skladujte v suchu. 39 % produkce ČR Zemědělská produkce EU/mimo EU

59,00 Kč

Bio kukuřičné plátky křupavé bio*nebio 75 g

Tyto tenké křupavé plátky jsou vyrobené z kukuřice extrudací. Jsou vhodné jako náhrada pečiva při cestování, na chatě a vždy, kdy není k dispozici čerstvý chléb. Vynikající jsou například s medem a skořicí. Neobsahují lepek a jsou vhodné i pro celiaky. Hmotnost: 75 g Země původu: ČR Složení: kukuřice 99 %, sůl. Složky s * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Zemědělská produkce EU

14,00 Kč

Bio datlový sirup RAPUNZEL 250 g

Datlový sirup se vyrábí z čerstvých tuniských datlí, vypěstovaných v rámci fair trade projektu Hand in Hand. Po vypeckování se datle povaří s vodou. Směs se poté přefiltruje a zahustí na tmavý hustý sirup. Ten dodá pokrmům kromě sladkosti i příjemnou melasově ovocnou chuť a vůni. Používáme jej na pečení a ke slazení různých pokrmů - desertů, ochucených jogurtů, müsli směsí, palačinek a kaší, ale i do orientálních pokrmů a ajurvédských snídaní. Výborný je ve sladko-kyselých marinádách. Pozor při dávkování datlového sirupu, je totiž sladší než cukr. Hmotnost: 250 g Země původu: výroba - Belgie, datle - Tunisko Složení: datle* 79 %, voda. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Datlový sirup. Po otevření skladujte v ledničce.

115,00 Kč

Bio javorový sirup 100% Grade A bio*nebio 250 ml

Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium) je světlý javorový sirup, méně intenzivní javorové chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pro gastronomii a výrobu potravin. Objem: 250 ml Země původu: Kanada Použití: Grade A je nejjemnější a nejsvětlejší druh. Je vhodný ke stolními použití a díky jemné chuti i pro malé děti. Hodí se nejlépe k dochucení již hotových pokrmů: na palačinky, lívance, na bílý jogurt, do müsli a na zmrzlinové a ovocné poháry. Javorovým sirupem můžete při vaření a pečení nahradit bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4 díly cukru. Upozornění: Zákazníkům někdy připadá pravý javorový sirup příliš řídký. V prodeji jsou i „šizené” sirupy, které místo 100%-ní zahuštěné javorové šťávy obsahují cukr, glukózový sirup, kukuřičný sirup, umělá aromata, barviva atd. Tyto výrobky jsou obvykle hustší než pravý javorový sirup. Neměly by však být nazývány javorovým sirupem (obvykle jsou) a měly by být daleko lacinější, než pravý javorový sirup (obvykle nejsou)!!! Složení: 100% zahuštěná míza z javoru cukrového Zemědělská produkce Kanada

161,00 Kč

Přírodní třtinový cukr BARISTA bio*nebio 400 g

Přírodní třtinový cukr BARISTA má příjemnou typickou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel či med a výborně nahrazuje rafinovaný bílý cukr v jakémkoli pokrmu. Je však ideální ke slazení kávy, čaje a domácích limonád. Pro velké krystaly jej používáme i k vytvoření křupavé vrstvičky na sušenkách a sladkém pečivu. Přírodní třtinový cukr z Mauricia je vyhlášený po celém světě. Tento tropický ostrov je obdařen ideálními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny. Vulkanický původ ostrova zajišťuje úrodnou půdu bohatou na minerální látky a klimatické podmínky jsou jako stvořeny pro cukrovou třtinu. Mauricijský třtinový cukr má rovnoměrné stejně zbarvené krystalky a typickou třtinovou vůni. Hmotnost: 400 g Země původu: Mauricius Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Přírodní třtinový cukr. Skladujte v suchu. Výrobek nepochází z kontrolovaného ekologického zemědělství

36,00 Kč

Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g

Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci. Hmotnost: 150 g Země původu: kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory Použití: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou. Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %. Název a skladování: Čokoláda v prášku se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

70,00 Kč

Bio kakaové boby nepražené bio*nebio 100 g

Tyto bio kakaové boby jsou po fermentaci pouze usušeny na vzduchu a očištěny bez pražení. Hodí se k přímému mlsání, do raw desertů i pečených sladkostí. Každý bob má na povrchu tenkou slupičku bez chuti, kterou můžeme (ale nemusíme) před konzumací odloupnout. Pro zvýraznění chuti můžeme opražit. Kakaové boby můžeme i nadrtit či rozmixovat na prášek. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakaové boby jsou vykupovány přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Hmotnost: 100 g Země původu: Ekvádor Složení: celé nepražené kakaové boby z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaové boby. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

68,00 Kč

Bio kakaový prášek bio*nebio 150 g

Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované. Tip: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou. Hmotnost: 150 g Země původu: Dominikánská republika Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaového másla 11 %. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

44,00 Kč

Bio prášek z nepraženého kakaa bio*nebio 150 g

Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně. Raw vegan kakao: 80 g mandlí zalijeme teplou vodou a necháme stát přes noc. Ráno slijeme, propláchneme, přidáme několik kapek panenského oleje, zalijeme 300 ml teplé vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti sirup z agáve a našleháme. Hmotnost: 150 g Země původu: Ekvádor Složení: prášek z nepražených bio kakaových bobů se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla nejméně 10 %. Název a skladování: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

74,00 Kč

Mořská sůl jodovaná mořskými řasami bio*nebio 300 g

Přírodně jodovaná mořská sůl je skutečně ojedinělý výrobek. K běžné jodované kuchyňské soli je přidáván jodičnan draselný. Nerafinovaná mořská sůl není obvykle jodovaná a neobsahuje dostatek přírodně vázaného jódu. Naše mořská sůl je obohacená mořskými řasami (cca 0,4 %). Podíl řas je proměnlivý tak, aby sůl obsahovala 20 μg/g přírodně vázaného jódu. V jedné lžičce soli je 80 % doporučené denní dávky jódu. Na rozdíl od běžné kuchyňské soli neobsahuje protispékavé látky. Hmotnost: 300 g Země původu: Řecko Složení: mořská sůl, mořské řasy (Laminaria Digitata) 0,4 %. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Mořská sůl nerafinovaná s mořskými řasami. Skladujte v suchu.

32,00 Kč

Bio amarant bio*nebio 500 g

Amarant byl základní potravinou Inků a Aztéků a dnes je považovaný za plodinu budoucnosti. Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno kompletní spektrum esenciálních aminokyselin, a proto by měli vegetariáni kombinovat různé rostlinné zdroje bílkovin. Amarant (stejně jako quinoa) je však výjimkou a navíc obsahuje vysoké množství těchto bílkovin. Je proto vynikající potravinou pro vegany a vegetariány, kteří nekonzumují živočišné bílkoviny. Neobsahuje lepek, a je proto vhodný i pro celiaky. Amarant má díky své jemné lehce oříškové chuti široké využití v kuchyni, ale nejčastěji jej asi použijeme místo rýže, kuskusu či quinoi jako přílohu. Vařený amarant přidáváme místo rýže do stir-fry (smažené směsi se zeleninou či masem) a používáme jako zavářku do polévky. Použijeme-li při vaření amarantu více vody, můžeme jej připravit na sladko jako kaši. Amarantová semínka lze namlít na mouku, ze které děláme bezlepkové palačinky, kaše, chléb a pečivo. Můžeme je také naklíčit. Oblíbený je pufovaný amarant: Hrstku amarantu hodíme na dno horkého těžkého hrnce či pánve se silným dnem, a jakmile začnou semínka pukat, přikryjeme pokličkou, hrncem pohybujeme a necháme semínka pukat asi 10 – 15 vteřin. Hmotnost: 500 g Země původu: Indie Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Příprava: Jeden hrnek amarantu vaříme v jednom a půl hrncích vody asi 20 minut. Pozor, ať jej nepřevaříme, semínka by získala gumovou konzistenci. Zemědělská produkce mimo EU

50,00 Kč

Bio cizrna bio*nebio 500 g

Cizrna neboli římský hrách je oblíbenou luštěninou Blízkého východu a základem oblíbeného falafelu a pomazánky hummus. Vařenou cizrnu používáme do zeleninových směsí a kari, za studena do salátů či rozmixovanou jako základ vynikajících pomazánek. Při přípravě namočíme cizrnu přes noc a v té samé vodě vaříme cca 2 hodiny do měkka nebo v papiňáku cca 25 minut. Hmotnost: 500 g Země původu: Itálie Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU

73,00 Kč

Bio cizrna sterilovaná RAPUNZEL 400 g

Sterilovaná cizrna ve slaném nálevu se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Je výborná do polévek, zeleninových směsí, kari, salátů a pomazánek, z nichž nejznámější je vynikající pomazánka hummus. Hmotnost: 400 g/240 g váha odkapaného podílu Země původu: Itálie Složení: cizrna z kontrolovaného ekologického zemědělství, voda, mořská sůl. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU

46,00 Kč

Bio Jukance: pšeničné pukance s javorovým sirupem bio*nebio 130 g

Celé pufované pšeničné zrno je lehce oslazeno čistým javorovým sirupem. Vynikající k snídani s mlékem či jogurtem, do různých müsli směsí nebo jen tak samotné či s čerstvým ovocem. Tip: Vynikající jsou jukance zalité mlékem a javorovým sirupem! Hmotnost: 130 g Země původu: Nizozemsko Složení: celozrnná pšenice 80 %, javorový sirup 20 %. Obě suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU/mimo EU

55,00 Kč

Bio pohanka loupaná ČESKÉ BIO 400 g

Tato pohanka byla vypěstována na Moravě a vyloupána šetrným mechanickým způsobem bez použití tepla. Výrobek je zapojen do projektu ČESKÉ BIO. Jeho koupí podporujete místní farmáře a ekologické zemědělství. Hmotnost: 400 g Země původu: ČR Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Příprava: Hrnek propláchnuté pohanky zalijeme 1 ½ hrnkem vody, přivedeme k varu a hned odstavíme. Na teplém místě necháme dojít do měkka (20 – 30 minut). Zemědělská produkce EU

56,00 Kč

Bio quinoa bílá bio*nebio 250 g

Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin se vzácně vyváženým podílem aminokyselin a je přirozeně bezlepková. Používáme ji jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek a k přípravě sladkých kaší a nákypů. Hmotnost: 250 g Země původu: Španělsko Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Příprava: Quinou propláchneme studenou vodou a vaříme podobně jako rýži. Necelé 2 hrnky vody a 1 hrnek quinoi přivedeme k varu a vaříme 15 – 20 min „na skus“ podobně jako těstoviny al dente. Zemědělská produkce EU

56,00 Kč

Bio quinoa červená bio*nebio 250 g

Inkové nazývají quinou matkou obilí, i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku. Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin, a proto ji vyhledávají vegani. Quinou používáme jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek, a k přípravě sladkých kaší a nákypů. Hmotnost: 250 g Země původu: Bolívie/Peru Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. PŘÍPRAVA: Propláchneme studenou vodou a na 1 hrnek quinoy přidáme 2 hrnky vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 15 min „na skus“. Použití: Název a skladování: Červená quinoa. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

57,00 Kč

Bio rýže basmati bílá bio*nebio 500 g

Basmati je oblíbená pro svou typickou ušlechtilou vůni a chuť. Její dlouhá a úzká zrnka jsou po uvaření nadýchaná, sypká a pevná. Je velmi všestranná a svou chutí se skvěle hodí k mnoha pokrmům. Nedostižná je však jako příloha ke kořeněným indickým omáčkám. Pravá basmati rýže pochází výhradně z Indie nebo Pákistánu a název basmati je chráněným označením. Jako basmati je někdy nepoctivými obchodníky označována i obyčejná dlouhozrnná rýže. Základní příprava: Dva hrnky rýže propláchneme ve studené vodě a přidáme necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vaříme do měkka (cca 16 minut). Hmotnost: 500 g Země původu: Indie/Pákistán Složení: dlouhozrnná rýže loupaná basmati z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce mimo EU

74,00 Kč

Bio rýže mléčná bílá bio*nebio 500 g

Naše mléčná rýže je kulatozrnná rýže vypěstovaná v Itálii. Po uvaření je měkká a lehce lepkavá a hodí se jako příloha k omáčkám, do rýžových náplní, nákypů a jako zavářka do polévek. Jak název napovídá, vyrábíme z ní mléčnou rýži, mixované deserty a mletá se hodí k přípravě kaší. Základní příprava: Dva hrnky rýže propláchneme ve studené vodě a přidáme necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vaříme do měkka (cca 12 minut). Mléčná rýže: ¾ hrnku rýže zalijeme 1 ½ hrnkem studené vody a zvolna vaříme pod pokličkou do měkka (cca 12 minut) nebo dokud se voda nevyvaří. Potom přidáme necelé dva hrnky mléka (nebo rostlinného nápoje), dle chuti osladíme přírodním cukrem a za občasného míchání zvolna vaříme dalších asi 10 minut do krémové konzistence. Je-li směs příliš hustá, přiléváme postupně mléko (nebo rostlinný nápoj). Nakonec můžeme přidat vajíčko rozkvedlané v troše mléka a krátce povařit. Dochutíme skořicí, vanilkou, máslem… Hmotnost: 500 g Země původu: Itálie Složení: kulatozrnná rýže loupaná z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Rýže kulatozrnná loupaná. Skladujte v suchu.

55,00 Kč

Bio kypřící prášek z vinného kamene bio*nebio 150 g

Tento bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit těsto (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučujeme proto těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst. Hmotnost: 150 g Země původu: ČR Složení: regulátor kyselosti vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látka jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný, bio kukuřičný škrob. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kypřící prášek do pečiva. Skladujte v suchu.

52,00 Kč

Mák modrý český bio*nebio 200 g

Modrý mák vypěstovaný v České republice působí velmi dekorativně na pečivu, typická výrazná chuť a vůně jej předurčuje i do makových náplní, pomazánek a posypů nudlí, škubánků, ovocných knedlíků a podobně. Můžeme jej hrst přidat i do domácího chleba. Hmotnost: 200 g Země původu: Česká republika Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.

38,00 Kč

Bio mandlový nápoj neslazený BERIEF 1 l

Tento mandlový nápoj (neboli tzv. mandlové mléko) je vyroben z bio mandlí bez přídavku sóji či obilnin a neobsahuje aromata. Přirozeně neobsahuje cholesterol, mléčné bílkoviny a laktózu. Má příjemnou lehce mandlovou chuť a vůni a nejlépe chutná vychlazené. Hodí se také na přípravu ochucených nápojů (vanilkového či čokoládového mléka, mléčně-ovocných koktejlů apod.). Mandlové mléko používáme i na müsli a cereální snídaně, na přípravu sladkých desertů a na pečení i vaření. Objem: 1 l Země původu: Německo Složení: voda, mandle* 7 %, mořská sůl. Složka označená * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Název a skladování: Mandlový nápoj neslazený. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 3 - 4 dní.

117,00 Kč

Bio sójový nápoj neslazený BERIEF 1 l

Tento sójový nápoj (neboli tzv. sójové mléko) neobsahuje žádné přidané sladidlo či zahušťovadlo a není ovoněný. Výsledkem je skutečně autentická chuť sójového mléka. Můžeme je popíjet i samotné, nejlépe vychlazené, ale většinu z nás chuť přírodního sójového mléka asi neuchvátí. Je však vynikající na přípravu ochucených nápojů (kakaa, vanilkového mléka, mléčně-ovocných koktejlů apod.), na müsli a cereální snídaně a na pečení i vaření. Jaký je rozdíl mezi sójovým mlékem a sójovým nápojem? Žádný, rozdíl je jen v názvu. I když všichni vědí, co to je sójové mléko, a že se skutečným mlékem od krav, koz či ovcí má společné jenom podobné použití, legislativci EU zakazují výrobcům použití slova "mléko" na obalu výrobku pro cokoliv jiného než živočišná mléka. Důvodem je obava, že by docházelo ke klamání zákazníků. Tento postup je jistě chvályhodný, pokud se jedná např. o zákaz používání slova máslo pro označení margarínu, nebo o zákaz označování tukových polev názvem čokoláda (prostě v těch případech, kdy výrobce skutečně chce oklamat zákazníka), ale u sójového mléka vede jen ke zmatkům. Žádný výrobce sójového mléka nemá za cíl, aby si spotřebitelé pletli jeho výrobek s kravským mlékem, ale každý naopak zdůrazňuje, že se o kravské mléko nejedná. Pozor, v internetových diskuzích se někdy objevují názory, že sójový nápoj je méně kvalitní než sójové mléko. Toto je pouhý mýtus, stejný nápoj se v Asii nazývá sójové mléko a v EU sójový nápoj. Objem: 1 l Země původu: Německo Složení: voda, sója, * 9 %, mořská sůl. Složka označená * pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek obsahuje sójové boby a neobsahuje stopy jiných alergenů. Neobsahuje cholesterol, mléčné bílkoviny a laktózu a obsahuje pouze 1,5 % tuku. Název a skladování: Sójový nápoj. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 3 - 4 dní.

39,00 Kč

Bio špaldový nápoj Natur BERIEF 1 l

Tento špaldový nápoj (neboli tzv. špaldové mléko) je vyroben z celé bio pšenice špaldy a neobsahuje aromata, cholesterol, mléčné bílkoviny a laktózu a obsahuje pouze 1,5 % tuku. Neobsahuje žádný přidaný cukr ani jiné sladidlo. I tak má velmi příjemnou nasládlou chuť, kterou mu dodává přírodně fermentovaná špalda, kdy se přítomné špaldové škroby enzymaticky štěpí na jednoduché cukry. Za sladkost špaldového mléka je zodpovědný stejný proces, který způsobuje sladkost fermentované rýže amazake. Špaldové mléko je nutné před naléváním velmi dobře protřepat, jinak má méně výraznou barvu. Nejlépe chutná lehce vychlazené. Hodí se také na přípravu ochucených nápojů (vanilkového či čokoládového mléka, mléčně-ovocných koktejlů apod.). Špaldové mléko používáme i na müsli a cereální snídaně, na přípravu sladkých desertů a na pečení i vaření. Díky své nasládlé chuti se většinou nehodí do slaných pokrmů. Jaký je rozdíl mezi sójovým mlékem a sójovým nápojem? Žádný, rozdíl je jen v názvu. I když všichni vědí, co to je sójové mléko, a že se skutečným mlékem od krav, koz či ovcí má společné jenom podobné použití, legislativci EU zakazují výrobcům použití slova "mléko" na obalu výrobku pro cokoliv jiného než živočišná mléka. Důvodem je obava, že by docházelo ke klamání zákazníků. Tento postup je jistě chvályhodný, pokud se jedná např. o zákaz používání slova máslo pro označení margarínu, nebo o zákaz označování tukových polev názvem čokoláda (prostě v těch případech, kdy výrobce skutečně chce oklamat zákazníka), ale u sójového mléka vede jen ke zmatkům. Žádný výrobce sójového mléka nemá za cíl, aby si spotřebitelé pletli jeho výrobek s kravským mlékem, ale každý naopak zdůrazňuje, že se o kravské mléko nejedná. Pozor, v internetových diskuzích se někdy objevují názory, že sójový nápoj je méně kvalitní než sójové mléko. Toto je pouhý mýtus, stejný nápoj se v Asii nazývá sójové mléko a v EU sójový nápoj. Výše řečené platí i pro všechna ostatní rostlinná mléka (ovesné, špaldové, rýžové mléko). Objem: 1 l Země původu: Německo Složení: voda, pšenice špalda* 11 %, slunečnicový olej*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek obsahuje obilovinu obsahující lepek a neobsahuje stopy jiných alergenů. Název a skladování: Špaldový nápoj. Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 3 - 4 dní.

53,00 Kč

Bio kokosový olej lisovaný za studena bio*nebio 250 g

Olej je lisovaný z dužiny ekologicky pěstovaných kokosových ořechů odstředěním a šetrným lisováním bez použití tepla. Není rafinovaný, bělený ani deodorizovaný. Má velmi příjemnou výrazně kokosovou chuť a vůni. Objem: 250 g (275 ml) Země původu: Filipíny Použití: Je vynikající pro přípravu asijských pokrmů, kari a desertů, do pomazánek, sušenek a k omaštění sladkých kaší. Je vhodný i na smažení. Můžeme jej použít i ke zjemnění pokožky po sprchování a jako opalovací olej. Zemědělská produkce mimo EU

138,00 Kč

Bio kokosový tuk RAPUNZEL 200 g

Tento panenský kokosový olej se lisuje z dužiny kokosových ořechů, která se nakrájí na menší kousky, usuší a za studena vylisuje. Výrazná kokosová vůně, která může být někdy rušivá, se odstraňuje pomocí vodní páry. Tuk je přirozeně v pevném stavu, aniž by musel být jakkoli ztužen či pozměněn. Kokosový tuk je díky svému složení tepelně nejstabilnější ze všech dostupných olejů a tuků. Je proto velmi vhodný k úpravám za vysokých teplot. Tuk neprská a nepění a je výborný na pečení a smažení. Kokosový tuk značky RAPUNZEL je vyráběn pěstiteli ze Srí Lanky zapojenými do projektu HAND IN HAND. Fair trade čili spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou či dětskou práci.  Objem: 200 g Země původu: Srí Lanka Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.  Název a skladování: Kokosový tuk. Skladuje-li se po otevření v ledničce, vydrží déle čerstvý.

97,00 Kč

Bio dýňové semínko ČESKÉ BIO 200 g

Dýňová semínka jsou evergreenem zdravé výživy. Můžeme je použít k přímé konzumaci samotné i v různých směsích s oříšky a sušeným ovocem. Dýňová semínka jsou skvělá jako součást celozrnných chlebů, používají se také do müsli směsí a jogurtů. V teplé kuchyni je můžeme přidat do jakékoli zeleninové polévky, do zeleninových směsí (je dobré je předem lehce opražit) a nasekaná do zeleninových karbanátků. Moc dobrá jsou lehce pražená dýňová semínka: semínka ovlhčená velmi slaným roztokem rozprostřeme rovnoměrně na plechu a sušíme troubě při 130°C cca 30 minut. Většina bio dýňových semínek na českém trhu pochází z Číny, a tak máme radost, že Vám můžeme nabídnout semínka od pěstitelů z Moravy. Protože nejsou semínka strojově protříděna, naleznete v sáčku i několik polámaných semínek. Doufáme, že Vás to neodradí. Tato dýňová semínka jsou součástí projektu ČESKÉ BIO, který má za cíl dostat české biopotraviny na český stůl. Hmotnost: 200 g Země původu: Česká republika Název a skladování: Semena tykve olejné. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

86,00 Kč

Bio dýňové semínko ČESKÉ BIO 400 g

Dýňová semínka jsou evergreenem zdravé výživy. Můžeme je použít k přímé konzumaci samotné i v různých směsích s oříšky a sušeným ovocem. Dýňová semínka jsou skvělá jako součást celozrnných chlebů, používají se také do müsli směsí a jogurtů. V teplé kuchyni je můžeme přidat do jakékoli zeleninové polévky, do zeleninových směsí (je dobré je předem lehce opražit) a nasekaná do zeleninových karbanátků. Moc dobrá jsou lehce pražená dýňová semínka: semínka ovlhčená velmi slaným roztokem rozprostřeme rovnoměrně na plechu a sušíme troubě při 130°C cca 30 minut. Většina bio dýňových semínek na českém trhu pochází z Číny, a tak máme radost, že Vám můžeme nabídnout semínka od pěstitelů z Moravy. Protože nejsou semínka strojově protříděna, naleznete v sáčku i několik polámaných semínek. Doufáme, že Vás to neodradí. Tato dýňová semínka jsou součástí projektu ČESKÉ BIO, který má za cíl dostat české biopotraviny na český stůl. Hmotnost: 400 g Země původu: Česká republika Zemědělská produkce ČR

173,00 Kč

Bio chia semínka bio*nebio 200 g

Chia semena jsou semena šalvěje hispánské, která roste v hornatých oblastech Jižní Ameriky. Chia semínka používali jako potravinu již Aztékové. Tato nutričně velmi zajímavá semínka obsahují cca 30 % oleje s vysokým obsahem cenných omega 3 mastných kyselin. Jsou zdrojem vitaminů skupiny B a důležitých minerálních látek (vápníku, hořčíku, železa, zinku...). Velmi zajímavou vlastností semínek chia je vysoký obsah vlákniny a jejich schopnost vázat vodu a bobtnat. Používají se proto k rychlému zasycení např. při redukční dietě. Přidáváme je však i k běžné konzumaci např. do pečiva, müsli, jogurtů, k zahušťování pokrmů a nápojů a k přípravě zdravých pudinků bez škrobu (stačí smíchat semínka s rostlinným či živočišným mlékem a dochutit). Hmotnost: 200 g Země původu: Paraguay Složení: chia semena ( Salvia Hispanica ) Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce mimo EU

45,00 Kč

Bio chia semínka bio*nebio 400 g

Chia semena jsou semena šalvěje hispánské, která roste v hornatých oblastech Jižní Ameriky. Chia semínka používali jako potravinu již Aztékové. Tato nutričně velmi zajímavá semínka obsahují cca 30 % oleje s vysokým obsahem cenných omega 3 mastných kyselin. Jsou zdrojem vitaminů skupiny B a důležitých minerálních látek (vápníku, hořčíku, železa, zinku...). Velmi zajímavou vlastností semínek chia je vysoký obsah vlákniny a jejich schopnost vázat vodu a bobtnat. Používají se proto k rychlému zasycení např. při redukční dietě. Přidáváme je však i k běžné konzumaci např. do pečiva, müsli, jogurtů, k zahušťování pokrmů a nápojů a k přípravě zdravých pudinků bez škrobu (stačí smíchat semínka s rostlinným či živočišným mlékem a dochutit). Hmotnost: 400 g Země původu: Paraguay Složení: chia semena ( Salvia Hispanica ) Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Semena chia ( Salvia hispanica ). Skladujte v suchu. V EU je nutno uvádět: Doporučený denní příjem je nejvýše 15 g.

84,00 Kč

Bio kešu ořechy bio*nebio 100 g

Kešu oříšky rostou na stromech vysokých až 12 metrů. Po sklizni jsou oříšky v tvrdé skořápce krátce povařeny ve vodě, aby skořápka změkla. Poté jsou ručně louskány. Pro zachování původní chuti jsou nakonec opatrně sušeny při teplotě 50 - 60 °C a poté uchovány ve vakuovaných pytlích až do chvíle balení do obalů určených pro konečného spotřebitele. Můžeme je mlsat samotné, použít v kari směsích, smažené rýži, sladkostech či šetrně upražit s trochou slané vody. Upražíme-li je nasucho bez soli a rozmixujeme, získáme vynikající kešu „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod. Hmotnost: 100 g Země původu: Vietnam Upozornění pro alergiky: Výrobek obsahuje skořápkové plody a neobsahuje stopy jiných alergenů. Název a skladování: Jádra kešu ořechů nepražená. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

70,00 Kč

Bio kokos strouhaný bio*nebio 400 g

Kokosové ořechy, ze kterých je získáván náš strouhaný kokos, se pěstují tradičním ekologickým způsobem. Kokosy jsou rozlousknuty a po odstranění hnědé slupky nastrouhány, ošetřeny vodní parou a šetrně usušeny. Strouhaný kokos používáme nejen na pečení a vaření, do jogurtu, musli a desertů, ale i do asijských kari směsí a jiných slaných pokrmů. Hmotnost: 400 g Země původu: Srí Lanka/Filipíny Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Sušený kokos strouhaný. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

89,00 Kč

Bio kustovnice čínská (goji) bio*nebio 100 g

V Číně jsou bobulky kustovnice nazývány plody dlouhověkosti a jsou velmi ceněné v tradiční čínské medicíně. Naše kustovnice byla vypěstována v čínské provincii Ning-sia a šetrně usušena bez použití siřičitanů. Má velmi příjemnou nasládlou chuť, a je proto vhodná k přímé konzumaci. Můžeme z ní také připravovat čaj, nebo ji přidávat do müsli směsí a kaší. Hmotnost: 100 g Země původu: Čína Složení: sušené plody kustovnice čínské z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce mimo EU

75,00 Kč

Bio lněné semínko bio*nebio 300 g

Celé lněné semínko se používá jako dekorace chlebů a pečiva, kterým zároveň dodává příjemnou texturu. Mletá semínka mohou v receptu nahradit vajíčka (místo jednoho vejce použijeme 1 lžíci mletých semínek a 3 lžíce vody) nebo tuk (3 díly mletých semínek místo 1 dílu tuku). Také dodají jídlu lehce oříškovou chuť. Nutričně jsou hodnotnější mletá semínka, které naše tělo dokáže dobře zpracovat. Semínka si doma nameleme například na mlýnku na mák či mouku a raději je po umletí hned spotřebujeme. Namletá semínka vystavená vzduchu a světlu totiž žluknou. Pokud nemůžeme veškerá namletá semínka spotřebovat ihned, tak je přesypeme do tmavé těsnící nádoby a skladujeme v ledničce. Takto skladovaná vydrží mletá lněná semínka až 10 měsíců (Tedy dle provedených studií se složení přítomných tuků příliš nemění, tj. semínka nežluknou. Studie nezkoumaly obsah dalších nutričně hodnotných látek - např. vitaminu E.) Lněná semínka namočená ve vodě byla lidovým jemným prostředkem proti zácpě. Hmotnost: 300 g Země původu: Kazachstán Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Lněné semínko. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

30,00 Kč

Bio lněné semínko zlaté bio*nebio 300 g

Celé zlaté lněné semínko je velmi dekorativní a používá se jako součást i posyp chlebů a pečiva, kterým zároveň dodává příjemnou texturu. Mletá semínka mohou v receptu nahradit vajíčka (místo jednoho vejce použijeme 1 lžíci mletých semínek a 3 lžíce vody) nebo tuk (3 díly mletých semínek místo 1 dílu tuku). Také dodají jídlu lehce oříškovou chuť. Nutričně jsou hodnotnější mletá semínka, které naše tělo dokáže dobře zpracovat. Semínka si doma nameleme například na mlýnku na mák či mouku a raději je po umletí hned spotřebujeme. Namletá semínka vystavená vzduchu a světlu totiž žluknou. Pokud nemůžeme veškerá namletá semínka spotřebovat ihned, tak je přesypeme do tmavé těsnící nádoby a skladujeme v ledničce. Takto skladovaná vydrží mletá lněná semínka až 10 měsíců (Tedy dle provedených studií se složení přítomných tuků příliš nemění, tj. semínka nežluknou. Studie nezkoumaly obsah dalších nutričně hodnotných látek - např. vitaminu E.) Lněná semínka namočená ve vodě byla lidovým jemným prostředkem proti zácpě. Při konzumaci lněných semínek je potřeba dbát na dostatečný pitný režim. Hmotnost: 300 g Země původu: Polsko/Ukrajina Zemědělská produkce EU/mimo EU

38,00 Kč

Bio rozinky sultánky bio*nebio 150 g

Rozinky zvané sultánky jsou získávány sušením velkých žlutozelených hroznů a vynikají plností chuti a měkkostí. Naše sultánky byly vypěstovány podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství převážně v regionu Salihli u západního pobřeží Turecka. Tyto rozinky jsou nesířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. Místo obvyklého síření byly použity alternativní metody zajišťující potřebnou trvanlivost. Před sušením se sklizené hrozny krátce ponoří do 5% roztoku potaše (uhličitanu draselného) s trochou bio olivového oleje. Tak se zkrátí doba sušení na sluníčku a zmenší se tím riziko změny počasí. Sultánky se suší jenom tři až pět dní a uchovají si během tohoto procesu svou světlou barvu - a bez síření! Po sušení se sultánky omyjí a ručně roztřídí. Slepování sultánek se zabrání orosením bobulek trochou bio slunečnicového oleje. Koncentrace oleje nesmí přesáhnout 0,5 %. Tyto sultánky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel. Jsou vynikající na pečení a vaření, do jogurtu, müsli a desertů. Používáme je také jako náhražku cukru a ostatních sladidel. Stejně jako ostatní sušené ovoce, i rozinky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu (cca 5,4 g na 100 g) a v menším množství i železo, draslík a vitaminy řady B. Hmotnost: 150 g Země původu: Turecko Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce mimo EU

32,00 Kč

Bio rozinky sultánky bio*nebio 400 g

Rozinky zvané sultánky jsou získávány sušením velkých žlutozelených hroznů a vynikají plností chuti a měkkostí. Naše sultánky byly vypěstovány podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství převážně v regionu Salihli u západního pobřeží Turecka. Tyto rozinky jsou nesířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany. Místo obvyklého síření byly použity alternativní metody zajišťující potřebnou trvanlivost. Před sušením se sklizené hrozny krátce ponoří do 5% roztoku potaše (uhličitanu draselného) s trochou bio olivového oleje. Tak se zkrátí doba sušení na sluníčku a zmenší se tím riziko změny počasí. Sultánky se suší jenom tři až pět dní a uchovají si během tohoto procesu svou světlou barvu - a bez síření! Po sušení se sultánky omyjí a ručně roztřídí. Slepování sultánek se zabrání orosením bobulek trochou bio slunečnicového oleje. Koncentrace oleje nesmí přesáhnout 0,5 %. Tyto sultánky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel. Jsou vynikající na pečení a vaření, do jogurtu, müsli a desertů. Používáme je také jako náhražku cukru a ostatních sladidel. Stejně jako ostatní sušené ovoce, i rozinky jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukru a živin. Mimo jiné obsahují vlákninu (cca 5,4 g na 100 g) a v menším množství i železo, draslík a vitaminy řady B. Hmotnost: 400 g Země původu: Turecko Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce mimo EU

79,00 Kč

Bio sušené fíky NATURAL bio*nebio 300 g

Fíky natural mají hruškovitý tvar a, stejně jako ostatní bio sušené ovoce, nejsou sířeny či jinak chemicky ošetřovány. Tyto fíky jsou výborné na přímou konzumaci, hodí se však i na přípravu desertů a k oslazení kaší a müsli směsí. Chcete-li fíky nakrájet, usnadníte si práci tím, že je nejprve vychladíte v ledničce. Sušené fíky jsou dobrým zdrojem vlákniny a minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku a železa. 100 g obsahuje v průměru 55 g cukrů, většinou glukózy a fruktózy a minimální množství sacharózy. Fíky obsahují ficin, což je enzym štěpící bílkoviny, podobně jako papain v papáji nebo bromelin v ananasu. Díky vysokému obsahu vlákniny (nerozpustný lignin) a ficinu, usnadňují a urychlují fíky trávení a vyměšování. Fíky pravděpodobně pocházejí ze západní Asie, odkud byly rozšířeny do středomořské oblasti. Zbytky fíků byly nalezeny ve vykopávkách z doby minimálně 5000 let před Kristem. Zdravotní účinky fíků znali již naši dávní předkové. Římský historik Pliny napsal: "Fíky posilují. Je to nejlepší pokrm pro ty, kteří jsou oslabeni dlouhou nemocí a zotavují se. Zvyšují sílu mladých a zlepšují zdraví starých, kteří pak vypadají mladší a mají méně vrásek." HMOTNOST: 300 g ZEMĚ PŮVODU: Turecko SLOŽENÍ: sušené fíky z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Energetická hodnota: 1162 kJ/275 kcal; Tuky: 1,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g; Sacharidy: 55 g z toho cukry 55 g; Vláknina: 13 g; Bílkoviny: 3,5 g; Sůl: 0,1 g; Vápník: 162 mg (20 % DDD); Železo: 2 mg (14 % DDD); Hořčík: 68 mg (23 % DDD) DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sušené fíky - sušené ovoce jednodruhové. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Zemědělská produkce mimo EU

127,00 Kč

Bio sušené švestky vypeckované bio*nebio 150 g

Sušené švestky jsou nejen výborný snack na výlety, při sportu, ve škole či v kanceláři, ale také základ některých sladkých omáček, marinád a desertů. Bio švestky jsou sušeny bez použití konzervantů. Případný bílý povlak není na závadu, jedná se o vysrážený cukr. Hmotnost: 150 g Země původu: Bulharsko Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU

46,00 Kč

Bio kakaová sluníčka rýžová bio*nebio 200 g

Kakaová sluníčka jsou vyrobena z italské rýže, oslazena přírodním třtinovým cukrem a dochucena kakaem a sladem. Mají sladkou čokoládovou chuť a jsou výborná jako cereální snídaně s mlékem dle chuti (kravským, rýžovým, mandlovým...). Chutnají i nasucho s nakrájeným čerstvým ovocem. Hmotnost: 200 g Země původu: Německo Složení: rýže* 62 %, přírodní třtinový cukr*, kakaový prášek* 3,8 %, kukuřičný slad*, kokosový olej*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy obilovin obsahujících lepek, arašídů, sóji, mléka a skořápkových plodů. Název a skladování: Kakaová sluníčka rýžová - extrudovaný výrobek. Skladujte na suchém a chladném místě.

49,00 Kč

Bio plátky křupavé s pohankou bio*nebio 100 g

Výborné bezlepkové křupavé plátky s 11 % pohanky, kukuřicí, hrachem a rýží, lehce dosoleny a dochuceny cibulí. Vynikající chuť nejen pro celiaky. Tyto praktické křupavé chlebíky jsou skvělé na výlet, pod stan, nebo pro případy, kdy doma není čerstvé pečivo. Pohankové plátky jsou chutné například s veganskou paštikou.   Hmotnost: 100 g Země původu: ČR Složení: kukuřice*, pohanka* 11 %, rýže*, žlutý hrách*, bramborový škrob*, sušená cibule*, sůl. Složky s * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Název a skladování: Plátky s pohankou extrudované. Skladujte v suchu.

28,00 Kč

Bio špagety celozrnné RAPUNZEL 500 g

Celozrnné špagety RAPUNZEL z tvrdé pšenice se nelepí a nerozvářejí a mají příjemnou ne výrazně „celozrnnou” chuť. Používáme je proto jako klasické těstoviny z bílé mouky z tvrdé pšenice. Chceme-li zvýraznit přirozenou chuť celozrnných těstovin, volíme omáčky s méně výraznou chutí. A naopak, hutné omáčky s výraznou chutí a barvou, popřípadě se spoustou parmazánu na posypání, zamaskují i před zapřísáhlým odpůrcem zdravé výživy, že právě konzumuje „zrní”! Obecně se chuť celozrnných těstovin výborně doplňuje se sladkou chutí. Doporučujeme vyzkoušet například se sušenou třtinovou šťávou panela, lněným olejem a mletým mákem, sezamem nebo tvarohem. Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá celá zrna tvrdé pšenice z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v chladu a suchu. Zemědělská produkce EU

54,00 Kč

Bio kakaové hvězdičky s Rapadurou bio*nebio 150 g

Kakaové hvězdičky obsahují převážně celozrnnou mouku a jsou slazeny sušenou třtinovou šťávou Rapadura a medem. Ochucené jsou kakaem. Jsou výborné samotné nebo zalité kravským či sojovým mlékem. Používáme je i do domácích müsli směsí. Hmotnost: 150 g Země původu: Německo Složení: celozrnná pšeničná mouka*, pšeničná mouka*, sušená třtinová šťáva Rapadura* 20 %, kakao* 7 %, med* 2 %, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Zemědělská produkce EU/mimo EU

58,00 Kč

Bio penne celozrnné RAPUNZEL 500 g

Penne jsou krátké trubky s jemným vroubkováním a zkosenými konci. Díky vroubkování na nich ulpívá dobře omáčka, která se díky zkoseným koncům snadno dostává i dovnitř těstovin. Penne proto podáváme zejména s omáčkou. Celozrnné penne RAPUNZEL z tvrdé pšenice se nelepí a nerozvářejí a mají příjemnou ne výrazně „celozrnnou” chuť. Používáme je proto jako klasické penne z bílé mouky z tvrdé pšenice. Chceme-li zvýraznit přirozenou chuť celozrnných těstovin, volíme omáčky s méně výraznou chutí. A naopak, hutné omáčky s výraznou chutí a barvou, popřípadě se spoustou parmazánu na posypání, zamaskují i před zapřísáhlým odpůrcem zdravé výživy, že právě konzumuje „zrní”! Obecně se chuť celozrnných těstovin výborně doplňuje se sladkou chutí. Doporučujeme vyzkoušet například se sušenou třtinovou šťávou panela, lněným olejem a mletým mákem, sezamem nebo tvarohem. Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá celá zrna tvrdé pšenice durum z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v chladu a suchu. Zemědělská produkce EU

54,00 Kč

Bio písmenka celozrnná RAPUNZEL 250 g

Písmenka jsou oblíbeným tvarem těstovin do polévky a to hlavně u malých dětí. Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 250 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá celá zrna tvrdé pšenice durum z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v chladu a suchu. Zemědělská produkce EU

43,00 Kč

Bio rýžové špagety RAPUNZEL 250 g

Tyto přirozeně bezlepkové špagety jsou vyrobeny z italské rýže, jsou vhodné pro bezlepkovou dietu (pro celiaky) a slouží jako bezlepková náhrada klasických těstovin z tvrdé pšenice. Jejich chuť je však přeci jenom jiná, a tak ti z nás, kterým lepek nevadí, dají asi při přípravě italských těstovinových pokrmů přednost klasice z pšenice. Rýžové těstoviny však můžeme upravit také jako asijské smažené nudle nebo z nich připravit japonskou nudlovou polévku. V této podobě jsou skutečně vynikající. HMOTNOST: 250 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá rýže natural z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek může obsahovat stopy lupiny a sóji. PŘÍPRAVA: Vaříme v 5 l osolené vody bez pokličky za občasného míchání 7–10 min na skus (do al dente). Po uvaření krátce propláchneme studenou vodou a ihned podáváme, nejlépe s horkou omáčkou. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Rýžové těstoviny bezvaječné sušené. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Zemědělská produkce Itálie

89,00 Kč

Bio spirálky semolina RAPUNZEL 500 g

Sdružení Alce Nero, italský výrobce těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou špaldu a převážnou část tvrdé pšenice pro výrobu svých těstovin. Zbytek pšenice je vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánsko a těstoviny tak mají čistě italský původ. Jedinou další ingrediencí základní řady těstovin je pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane. Výroba probíhá tradičním způsobem, tj. pomalým sušením více než 8 hodin při nízkých teplotách maximálně do 65 °C. Proto mají tyto těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente ideální strukturu. Italské těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým milovníkům tohoto pokrmu. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie SLOŽENÍ: mletá tvrdá pšenice durum z kontrolovaného ekologického zemědělství UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje obilniny obsahující lepek a může obsahovat stopy sóji. NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny sušené bezvaječné. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Zemědělská produkce EU

54,00 Kč
     search engine 

    Kategorie