ZDRAVÁ VÝŽIVA

Švestky sušené - Natural 150g

Složení: sušené švestky, konzervanty - SORBAN DRASELNÝ, OXID SIŘIČITÝ Nutriční hodnoty: Energetická hodnota 1006kJ/240kcal Tuky 0,38g z toho nasycené mastné kyseliny 0g Sacharidy 53,44g z toho cukry 0g Vláknina Bílkoviny 2,18g Sůl

36,00 Kč

Belize Maya Mountain Cacao 70% BIO

Každá single origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jediného regionu. Čokoláda, kterou držíte v ruce, má původ v belize, kde pro ni kakaové boby zpracovává fermentační závod Maya Mountain Cacao. Podnik zajišťuje místním farmářům stabilní a férové ceny a zároveň se výrazně angažuje ve vzdělávání celých komunit. Chuťový profil: vanilka, ovoce, termix Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva Obsah kakaového podílu: 70% Váha: 45 g Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

115,00 Kč

Dominikánská Republika Öko-Caribe 70% BIO

Každá single origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jediného regionu. Čokoláda, kterou držíte v ruce má původ v Dominikánské republice, pyšní se certifikací BIO a kakaové boby pro její výrobu pěstuje 165 malofarmářů. Chuťový profil: pražené arašídy, med, smetana, jemné tóny třešní Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva Obsah kakaového podílu: 70% Váha: 45 g Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

115,00 Kč

Tanzanie Kokoa Kamili 70% BIO

Každá single origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jediného regionu. Čokoláda, kterou držíte v ruce má původ v Tanzanii, kde kakaové boby zpracovává sociální podnik KOKOA KAMILI. Ten sdružuje farmáře z regionu Mbingu a učí je, jak lépe pěstovat kakao a zdokonalovat své farmaření. Chuťový profil: lesní ovoce, maliny, červěný rybíz, brownies v dochuti Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva Obsah kakaového podílu: 70% Váha: 45 g Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

115,00 Kč

Tmavá čokoláda 63% BIO

Naši čokoládu vyrábíme z výběrových kakaových bobů nejvyšší kvality. Poznejte nezaměnitelnou chuť pravé čokolády. Je to zážitek pro všechny smysly. 63% kakaa je ideální startovací tabulka do světa výběrové, tmavé čokolády. Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno. Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva Obsah kakaového podílu: 63% Váha: 45 g Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

95,00 Kč

Tmavá čokoláda 70% BIO

Naši čokoládu vyrábíme z výběrových kakaových bobů nejvyšší kvality. Poznejte nezaměnitelnou chuť pravé čokolády. Je to zážitek pro všechny smysly. Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno. Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva Obsah kakaového podílu: 70% Váha: 45 g Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

95,00 Kč

Tmavá čokoláda 85% BIO

Naši čokoládu vyrábíme z výběrových kakaových bobů nejvyšší kvality. Poznejte nezaměnitelnou chuť pravé čokolády. Je to zážitek pro všechny smysly. Tato čokoláda vám dodá potřebnou energii s minimem cukru. Jemně praženo, mleto žulovými kameny, temperováno, s láskou baleno. Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva Obsah kakaového podílu: 85% Váha: 45 g Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

95,00 Kč

Ajala Zob - Kešu, Nibsy, Panela

Nenechte se zmást, nezačali jsme vyrábět krmivo pro ptáky, nýbrž neodolatelné a křupavé zobání. Spojením kešu oříšků, výběrových kakaových bobů a panely vznikla delikátní dobrota plná výživných látek. Jemnou chuť kešu a zemitost kakaa skvěle doplňuje slaďoučká sušená třtinová šťáva. Ajala zob je skvělý parťák na túru, zdravá svačinka k práci nebo učení, ozdoba pro ranní kaši, sladká tečka po jídle nebo dárek bez přešlapů. Lahodné zobání vám dodá energii, rozjasní myšlenky, pohladí nervy a pozvedne náladu. Složení: kešu ořechy (60 %), bio Kakaové nibsy, bio Panela Váha: 150 g Obsahuje sušené skořápkové plody.

155,00 Kč

Ajalky - Rande s pomerančem

Ajalky jsou máslové sušenky, které spolu upekly moravská a indiánská babička. Pro Ajalky totiž používáme kakaové boby přímo od farmářů z Jižní Ameriky, k tomu spoustu poctivého českého másla a lokální špaldovou mouku. Díky tomu jsou sušenky poctivé a moc dobré. Není v nich cukr, ale panela, sušená šťáva z cukrové třtiny, která dodává Ajalkám krásnou, medovou chuť. Takto Ajalky dopadnou, když si vyjdou na sexy rande s pomerančem. Výsledek je voňavý, a (ne)skutečně dobrý. Věříme, že s Ajalkami zažijete pěkné chvíle a stanou se vašimi novými kamarádkami. Pozvěte je k nedělní kávě, přibalte na výlet nebo si je vychutnejte jen tak. A nezapomeňte se s námi podělit o vaši radost! Dali jsme do nich to nejlepší z našeho umu, a velkou porci lásky navíc. Složení: špaldová mouka, máslo 23%, panela, vejce, kakaové nibsy 4 %, výtažek z divokého pomeranče 0,1% Váha: 100 g Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem

59,00 Kč

Ajalky - V perníkové chaloupce

Ajalky jsou máslové sušenky, které spolu upekly moravská a indiánská babička. Pro Ajalky totiž používáme kakaové boby přímo od farmářů z Jižní Ameriky, k tomu spoustu poctivého českého másla a lokální špaldovou mouku. Díky tomu jsou sušenky poctivé a moc dobré. Není v nich cukr, ale panela, sušená šťáva z cukrové třtiny, která dodává Ajalkám krásnou, medovou chuť. To takhle jednou Ajalky zabloudily do perníkové chaloupky a snědly staré čarodějnici zásobu perníku. Jejich vůně vás vrátí do dětství, přenese do vánoc a nebo rovnou do pohádky. Věříme, že s Ajalkami zažijete pěkné chvíle a stanou se vašimi novými kamarádkami. Pozvěte je k nedělní kávě, přibalte na výlet nebo si je vychutnejte jen tak. A nezapomeňte se s námi podělit o vaši radost! Dali jsme do nich to nejlepší z našeho umu, a velkou porci lásky navíc. Složení: špaldová mouka, máslo 23%, panela, vejce, kakaové nibsy 5 %, skořice, perníkové koření 1,5% Váha: 100 g Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem

59,00 Kč

Bio datlový sirup RAPUNZEL 250 g

Datlový sirup se vyrábí z čerstvých tuniských datlí, vypěstovaných v rámci fair trade projektu Hand in Hand. Po vypeckování se datle povaří s vodou. Směs se poté přefiltruje a zahustí na tmavý hustý sirup. Ten dodá pokrmům kromě sladkosti i příjemnou melasově ovocnou chuť a vůni. Používáme jej na pečení a ke slazení různých pokrmů - desertů, ochucených jogurtů, müsli směsí, palačinek a kaší, ale i do orientálních pokrmů a ajurvédských snídaní. Výborný je ve sladko-kyselých marinádách. Pozor při dávkování datlového sirupu, je totiž sladší než cukr. Hmotnost: 250 g Země původu: výroba - Belgie, datle - Tunisko Složení: datle* 79 %, voda. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Datlový sirup. Po otevření skladujte v ledničce.

115,00 Kč

Bio javorový sirup 100% Grade A bio*nebio 250 ml

Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium) je světlý javorový sirup, méně intenzivní javorové chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pro gastronomii a výrobu potravin. Objem: 250 ml Země původu: Kanada Použití: Grade A je nejjemnější a nejsvětlejší druh. Je vhodný ke stolními použití a díky jemné chuti i pro malé děti. Hodí se nejlépe k dochucení již hotových pokrmů: na palačinky, lívance, na bílý jogurt, do müsli a na zmrzlinové a ovocné poháry. Javorovým sirupem můžete při vaření a pečení nahradit bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4 díly cukru. Upozornění: Zákazníkům někdy připadá pravý javorový sirup příliš řídký. V prodeji jsou i „šizené” sirupy, které místo 100%-ní zahuštěné javorové šťávy obsahují cukr, glukózový sirup, kukuřičný sirup, umělá aromata, barviva atd. Tyto výrobky jsou obvykle hustší než pravý javorový sirup. Neměly by však být nazývány javorovým sirupem (obvykle jsou) a měly by být daleko lacinější, než pravý javorový sirup (obvykle nejsou)!!! Složení: 100% zahuštěná míza z javoru cukrového Zemědělská produkce Kanada

161,00 Kč

Bio čokoláda v prášku Méďa bio*nebio 150 g

Plnou čokoládovou chuť dodává Méďovi nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky tu rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou.Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů na trhu, a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je slazený sušenou třtinovou šťávou rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní. Kakao i rapadura pocházejí z fair trade projektu. Fair trade (spravedlivý obchod) garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci. Hmotnost: 150 g Země původu: kakao - Dominikánská republika, rapadura - Brazílie, vanilka - Komory Použití: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou. Složení: sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %. Název a skladování: Čokoláda v prášku se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

70,00 Kč

Bio kakaové boby nepražené bio*nebio 100 g

Tyto bio kakaové boby jsou po fermentaci pouze usušeny na vzduchu a očištěny bez pražení. Hodí se k přímému mlsání, do raw desertů i pečených sladkostí. Každý bob má na povrchu tenkou slupičku bez chuti, kterou můžeme (ale nemusíme) před konzumací odloupnout. Pro zvýraznění chuti můžeme opražit. Kakaové boby můžeme i nadrtit či rozmixovat na prášek. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakaové boby jsou vykupovány přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Hmotnost: 100 g Země původu: Ekvádor Složení: celé nepražené kakaové boby z kontrolovaného ekologického zemědělství Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaové boby. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

68,00 Kč

Bio kakaové máslo pecičky bio*nebio 100 g

Toto kakaové máslo bylo vylisováno z bio kakaových bobů a poté pouze zbaveno výrazné vůně (dezodorizováno) vodní parou. Nebylo chemicky rafinováno ani ztužováno. Čisté kakaové máslo používáme do polev a pralinek z bílé čokolády či karobu. Je vynikající na ošetření suché pleti, do domácích mastí a do koupele. Hmotnost: 100 g Země původu: Dominikánská republika Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaové máslo dezodorizované. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

74,00 Kč

Bio kakaový prášek bio*nebio 150 g

Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy. Správné šetrné pražení dále umocní chuť a vůni kakaa. Upražené boby jsou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Kakao není alkalizované. Tip: Lahodný čokoládový nápoj získáme našleháním teplého mléka s naším kakaem a sušenou třtinovou šťávou rapadura. Můžeme jej ovonět špetkou pravé Bourbon vanilky, skořice či dokonce muškátového květu. Vášnivé povahy mohou přidat trošku práškového chilli, labužníci si vylepší mléko sladkou smetanou. Hmotnost: 150 g Země původu: Dominikánská republika Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaového másla 11 %. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

57,00 Kč

Bio prášek z nepraženého kakaa bio*nebio 150 g

Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně. Raw vegan kakao: 80 g mandlí zalijeme teplou vodou a necháme stát přes noc. Ráno slijeme, propláchneme, přidáme několik kapek panenského oleje, zalijeme 300 ml teplé vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti sirup z agáve a našleháme. Hmotnost: 150 g Země původu: Ekvádor Složení: prášek z nepražených bio kakaových bobů se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla nejméně 10 %. Název a skladování: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

74,00 Kč

Bio amarant bio*nebio 500 g

Amarant byl základní potravinou Inků a Aztéků a dnes je považovaný za plodinu budoucnosti. Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno kompletní spektrum esenciálních aminokyselin, a proto by měli vegetariáni kombinovat různé rostlinné zdroje bílkovin. Amarant (stejně jako quinoa) je však výjimkou a navíc obsahuje vysoké množství těchto bílkovin. Je proto vynikající potravinou pro vegany a vegetariány, kteří nekonzumují živočišné bílkoviny. Neobsahuje lepek, a je proto vhodný i pro celiaky. Amarant má díky své jemné lehce oříškové chuti široké využití v kuchyni, ale nejčastěji jej asi použijeme místo rýže, kuskusu či quinoi jako přílohu. Vařený amarant přidáváme místo rýže do stir-fry (smažené směsi se zeleninou či masem) a používáme jako zavářku do polévky. Použijeme-li při vaření amarantu více vody, můžeme jej připravit na sladko jako kaši. Amarantová semínka lze namlít na mouku, ze které děláme bezlepkové palačinky, kaše, chléb a pečivo. Můžeme je také naklíčit. Oblíbený je pufovaný amarant: Hrstku amarantu hodíme na dno horkého těžkého hrnce či pánve se silným dnem, a jakmile začnou semínka pukat, přikryjeme pokličkou, hrncem pohybujeme a necháme semínka pukat asi 10 – 15 vteřin. Hmotnost: 500 g Země původu: Indie Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Příprava: Jeden hrnek amarantu vaříme v jednom a půl hrncích vody asi 20 minut. Pozor, ať jej nepřevaříme, semínka by získala gumovou konzistenci. Zemědělská produkce mimo EU

50,00 Kč

Bio cizrna bio*nebio 500 g

Cizrna neboli římský hrách je oblíbenou luštěninou Blízkého východu a základem oblíbeného falafelu a pomazánky hummus. Vařenou cizrnu používáme do zeleninových směsí a kari, za studena do salátů či rozmixovanou jako základ vynikajících pomazánek. Při přípravě namočíme cizrnu přes noc a v té samé vodě vaříme cca 2 hodiny do měkka nebo v papiňáku cca 25 minut. Hmotnost: 500 g Země původu: Itálie Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Zemědělská produkce EU

73,00 Kč

Bio červené fazole sterilované RAPUNZEL 400 g

Sterilované červené fazole druhu červená ledvina ve slaném nálevu se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Fazole červená ledvina se vyznačují tím, že jsou po uvaření velmi pevné a mají hezkou červenou barvu. Proto se hodí do různých zeleninových či těstovinových salátů. Jsou také výborné do polévek, zeleninových směsí, chilli con carne a dalších mexických pokrmů. Pro rychlé pikantní jídlo na olivovém oleji osmahneme nakrájenou 1 cibuli a 2 stroužky česneku, přidáme 1 nakrájenou papriku a 4 nakrájená rajčata, krátce podusíme a vmícháme obsah plechovky, 100 g rajského protlaku a dochutíme solí, hnědým cukrem a chilli práškem. Hmotnost: 400 g/240 g váha odkapaného podílu Země původu: Itálie Složení: fazole červená ledvina z kontrolovaného ekologického zemědělství, voda, mořská sůl. Upozornění pro alergiky: Výrobek neobsahuje stopy alergenů. Název a skladování: Fazole červená ledvina sterilovaná ve slaném nálevu. Po otevření skladujte v ledničce a rychle spotřebujte.

46,00 Kč
     search engine 

    Kategorie